Valentino Retrospective zal exclusief in Brisbane worden tentoongesteld 01/06/2010 10:06

PR Newswire

BRISBANE, Australië, June 1, 2010 /PRNewswire/ --

- 'Valentino, Retrospective: Past/Present/Future' Gallery of Modern Art (GoMA), Brisbane, Australië 7 augustus - 14 november 2010

Een grote overzichtstentoonstelling van House of Valentino zal exclusief te zien zijn in de Gallery of Modern Art (GoMA) te Brisbane van 7 augustus tot en met 14 november 2010.

Tony Ellwood, directeur van Queensland Art Gallery, zei: 'Valentino, Retrospective: Past/Present/Future' omhelst een magnifieke reeks haute couture-ontwerpen van Valentino Garavani vanaf eind jaren 50 tot en met zijn laatste collectie uit januari 2008, maar ook recente creaties van Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli - in oktober 2008 benoemd tot Creative Directors bij Valentino - waardoor de toekomstige richting van dit zeer beroemde modehuis wordt benadrukt.

Valentino was het eerste modehuis buiten Parijs dat officieel erkend werd door de Franse overheid.

'De overzichtstentoonstelling van 100 ensembles omvatten een paar van de belangrijkste haute couture-creaties die in 2008 oorspronkelijk zijn tentoongesteld op de tentoonstelling 'Valentino: Themes and Variations' bij Les Arts Décoratifs in Parijs,' zei hij.

Op de tentoonstelling worden de technieken en terugkerende motieven van Valentino verkend, zoals ornamentatie, het gebruik van geometrische afdrukken en afdrukken van dieren, volants, vouwen en plooien, evenals de creatieve mogelijkheden van volume, oppervlakte en lijnen.

Kledingstukken die zijn gedragen door Hollywood-sterren en personen uit de high society, zoals Cate Blanchett, Nicole Kidman, Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor en anderen zullen worden tentoongesteld, samen met de magnifieke zwart-witte jurk die Julia Roberts had gedragen op de 73e Academy Awards in 2001.

Naast enkele ensembles uit Valentino's beroemde 'White Collection' uit 1968 heeft de tentoonstelling een selectie van typische 'Valentino Red'-jurken, inclusief één uit de eerste collectie van de couturier - 'Fiesta', een strapless cocktailjurk in gedrapeerde tule uit Lente/Zomer 1959.

De tentoonstelling, in beheer door Pamela Golbin, chef-curator voor de collectie Fashion and Textiles van Les Arts Décoratifs in Parijs, houdt ook rekening met de toekomstige ontwerprichting van het label Valentino met vijf recente creaties van de nieuwe creatieve directeuren van House of Valentino, Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli.

'Het is voor ons een eer dat wij de exclusieve locatie in Australië zijn voor deze buitengewone tentoonstelling die volgers van Valentino en modeliefhebbers uit het hele land voor zich wint,' zei dhr. Ellwood.

In een handboek van de tentoonstelling met harde omslag, gepubliceerd door Rizzoli, wordt de 49-jarige carrière van Valentino Garavani gevierd en richt men zich op zijn belangrijkste en emblematische haute
couture-ontwerpen. 'Valentino, Retrospective: Past/Present/Future' is te koop in de Gallery Store en online.

De tentoonstelling is ontworpen en gerealiseerd door Les Arts Décoratifs in Parijs met behulp van modehuis Valentino en in Australië georganiseerd door Queensland Art Gallery en Art Exhibitions Australia.

Beeldmateriaal: http://www.qag.qld.gov.au/media/valentino

INLICHTINGEN MEDIA: Amelia Gundelach,
Media Coordinator,
Queensland Art Gallery | Gallery of Modern Art
Tel: +61-(0)-7-3840-7162 of +61-(0)-404-994-985
Fax: +61-(0)-7-3840-7257
E-mail: amelia.gundelach@qag.qld.gov.au

Amelia Gundelach, Media Coordinator, Queensland Art Gallery | Gallery of Modern Art, Tel: +61-(0)-7-3840-7162 of +61-(0)-404-994-985, Fax: +61-(0)-7-3840-7257, of amelia.gundelach@qag.qld.gov.au






-