NCRV

ZomerNachten - Abram de Swaan

Abram de Swaan maakt live radioprogramma

Vrijdag 6 / zaterdag 7 augustus 2010
00:00 uur, Radio 1

Emeritus-hoogleraar laat zichzelf horen in unieke reeks ZomerNachten

De bekende socioloog Abram de Swaan maakt op 7 augustus een eigen radioprogramma in de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. Zijn leven staat in het teken van de wetenschap: Yale, Berkeley, Parijs, Londen, Boedapest, Spanje, Columbia en nu universiteitshoogleraar aan de Amsterdamse UvA. Rode draad is nieuwsgierigheid: hij wil àlles weten. En uitleggen kan hij ook â daar ontving hij in 2008 zelfs de P.C. Hooftprijs voor.

Daarnaast is De Swaan een fervent karatebeoefenaar en groot muziekliefhebber. In zijn rol als gastheer neemt hij de luisteraar mee in zijn eigen verhaal. Wat hij zal gaan vertellen in anderhalf uur live radio, weet alleen De Swaan zelf.

Andere gastheren/gastvrouw in deze reeks:


- Diederik van Vleuten, cabaretier

- Andrée van Es, grande dame GroenLinks

- Geert-Jan Knoops, advocaat

- Spijkers en Spijkers, mode-ontwerpers

- Marcel Lüske, pokerlegende

- Ramsey Naser, dichter des vaderlands


- Linda Rose Smit, politica in Irak


- Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal op het tijdstip van het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt negen afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 4 september om 00.00 uur op Radio 1. ZomerNachten is er ook op internet: www.zomernachten.ncrv.nl.