NCRV

Rootz

Rootz: duel tussen families

Zaterdag 7 augustus 2010

17.45 uur, Z@PP

In de wekelijkse NCRV-spelshow Rootz nemen twee families van elk tien leden het tegen elkaar op in acht bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Aan het hoofd staan niet de omaâs of de vaders: in Rootz zijn de kinderen de baas. De jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Van presentator Jochem van Gelder krijgen zij een cryptische omschrijving van de opdracht, waarna ze per ronde bepalen wie van de familie gaat spelen. Naast een quiz zijn er fysieke, geheugen, huishoudelijke en âperformanceâ opdrachten.

De roots van de sportieve familie Addink liggen in de Achterhoek. Als ze bij hoge uitzondering niet op de zeilboot te vinden zijn, doen ze wel aan korfbal, skiën en wandklimmen. En nicht Marlous springt nu en dan van bruggen. Ook het brein is goed vertegenwoordigd in dit team: oom Ab van de koude kant is een echte boekenwurm en opa Jan is de Willy Wortel van de familie. Kortom, de familie Addink staat in de startblokken met als aanvoerder de 12-jarige Jan Willem.

Zij nemen het op tegen de IJsselsteinse familie Dirks. Deze familie is één brok muzikaal talent en is daarnaast ook nog erg handig. Moeder Anita zingt de sterren van de hemel, opa hanteert de schilderskwast met verve. Tante en nicht nemen vakkundig ieders voeten onder handen. Het team wordt aangevoerd door de playback-ster Elsemieke.