Gemeente Den Haag

Schollenpop 7 augustus: heavy, jazzy en Haagse muziek


* Laatste wijziging: 06 augustus 2010

Sepultura. Caro Emerald. Fiction Plane. Het festival Schollenpop aan het Scheveningse Zuiderstrand haalt grote namen naar Den Haag. Maar ook Haagse bands als So What en Excitors laten van zich horen.

Schollenpop staat voor zon, zee, strand en natuurlijk live pop- en rockmuziek. En dat allemaal gratis. Op 7 augustus 2010 is de 14e editie van het succesvolle popfestival. Niet achter, maar voor de duinen van Den Haag. Om precies te zijn op het Zuiderstrand van Scheveningen.

Mainstage

Na het alom bekende Parkpop is Schollenpop hard op weg het 2e grote gratis popfestival van Den Haag te worden. Een line-up met voor elk wat wils, met op de Mainstage onder andere tribal-metalpioniers Sepultura, jazzy diva Caro Emerald, poplegende Bettie Serveert en de nieuwe Belgische sensatie Customs.

Op de Vestiastage worden in samenwerking met het bandcoachingproject van het Koorenhuis bands uit de regio Haaglanden geprogrammeerd. Daar staan onder andere Starcatcher, Excitors en The Fudge, alsmede Project D, winnaar van de Schollenpopvoorrondes.

Meer informatie

Meer informatie over het festival vindt u op www.schollenpop.nl. Caro Emerald (bron: schollenpop.nl)
Caro Emerald (bron: schollenpop.nl)