Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 7-07-2010

MAAS COMMENTATOR VOOR AVRO-PROGRAMMA TIJDENS CANAL PARADE

De AVRO brengt op 7 augustus rechtstreeks vanuit de hoofdstad een bijzondere reportage over de festiviteiten rond en op de Canal Parade. Van Drag Queen tot toeschouwer aan de wal, iedereen is terug te zien met zijn of haar verhaal in het programma Amsterdam Gay Pride - Canal Parade. De presentatie vanaf de grachten is in handen van Ruben Nicolai. Cornald Maas verslaat op geheel eigen wijze de bonte stoet van langsvarende boten tijdens de Canal Parade.

"Ik had niet gedacht dat ik na het Songfestival alweer zó snel mijn commentaarpositie zou innemen. En dan ook nog eens voor een evenement dat -anders dan het beeld dat er jaarlijks van wordt gegeven doet vermoeden- verdraagzaamheid en tolerantie bevordert." Aldus Cornald Maas.

In het weekend van 6 tot en met 8 augustus komt Nederland 3 uit de kast. De AVRO vaart in dit weekend net als voorgaande jaren mee tijdens de Gaypride, en zal het evenement dus op televisie verslaan met een registratie van de Canal Parade. Veel AVRO- presentatoren zullen vanaf de kade en op de boot de mooiste momenten vastleggen. Verder wordt in samenwerking met COC Nederland de nationale ''Hoe straight ben jij?'' test ontwikkeld. Deze test staat een week voorafgaand aan de Gaypride online op avro.nl. Op vrijdag 6 augustus brengt de AVRO de prachtige speelfilm Beautiful Thing. Een teder liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Zuid-Londen.