Ingezonden persbericht

SummerNest

7 augustus - 4 september 2010
Ontwerpers, beeldend en podiumkunstenaars keren de DCR binnenstebuiten in Nest.

SummerNest is de jaarlijks terugkerende groepstentoonstelling voor alle ontwerpers, beeldend en podiumkunstenaars die broedplaats de DCR rijk is. De DCR is een dynamische broedplaats in een voormalige elektriciteitsfabriek in Den Haag, waar culturele organisaties Nest, Studio Loos, Zeebelt en Danslab zijn gevestigd. Daarnaast zijn er ongeveer 45 studio´s die verhuurd worden aan kunstenaars en ontwerpers. Het is een goede bodem voor interessante kruisbestuivingen.

SummerNest toont een aantal werken die voortkomen uit samenwerkingen, waarvan enkele speciaal voor deze gelegenheid tot stand kwamen. Het is een tentoonstelling die een beeld geeft van een creatieve gemeenschap en die tegelijkertijd de diversiteit van kunstwerken, ontwerpen en ideeën presenteert. Tijdens SummerNest keert de DCR zich binnenstebuiten en kan iedereen kennismaken met de bruisende inhoud van het pand.

Deelnemende kunstenaars zijn: André Kruysen, Andries Micke, Arnoud Dijkstra, Babette Wagenvoort, Bram Vreven, Caroline Grijsen, Daan Brinkmann, Danslab, Dwi Tirtadji, Eelco van der Lingen, Ellen Roodenberg, Eric Schrijver, Erla van der Pauw, Floris Schönfeld, Frank van Munster, Gosse de Kort, Henry Vega, Ineke van der Wal, Jacqueline Heerema, Janneke Hendriks, Jip Canneman, Johan van Kreij, Joncquil, Keen, Koen Geurts, Maarten Schepers, Manon Bovenkerk, Margareth Doorduin, Mark de Weijer, Martijn van de Wiel, Motoko, Navid Nuur, Perceptor, Petra van der Schoot, René Jansen, Rogier van Neerven, Rozemarijn Lucassen, Sara Benhamou, Sarina Missot, Tineke van Veen, Willem Marijs, Zeebelt.

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op www.dedcr.nl

Opening SummerNest zaterdag 7 augustus, 16:00 uur
Met de performance 'Selected Sermons and syllabic trials' door Henry Vega (muziek) en Anat Spiegel (vocals)

Workshop Bekijk het anders!
Maak een binnenstebuiten kijkdoos: een ruimtelijk schilderij dat van alle kanten bekeken kan worden. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar, 5 euro per deelnemer.

Donderdag12/08, zaterdag 14/08, 21/08 en 28/08 om 10:00, aanmelden via www.nestruimte.nl

Museumnacht zaterdag 4 september, 19:30 - 02:00 uur
SummerNest sluit af met Museumnacht Den Haag op zaterdag 4 september. Elk half uur kun je een speedrondleiding by chance krijgen, je kunt je liefde testen op de interactieve installatie van Perceptor 'Love will tear us apart' en een Nestcocktail drinken. Houd onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Nog te zien tot 24 juli bij Nest
Asian Invasion (with a hint of frenchness)
Morgen een laatste kans om te genieten van de bijzondere clash tussen Haagse en niet-Haagse kunstenaars, een bloeme
tje voor de hoeren en een gefragmenteerde pingpongtafel.



Ingezonden persbericht