Ingezonden persbericht

Parfum de BoemBoem viert nachtelijk feestje rondom Rotterdam Centraal
Zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes in de nacht van zaterdag 7 augustus

Op zaterdagavond 7 augustus gaat Parfum de BoemBoem de Rotterdamse bouwputten verkennen, tijdens zowel wandel- als fietstochten in het donker. Rotterdam Centraal vormt rond middernacht het kolkend middelpunt van de route. Met een feestje op de bouwput, om te vieren dat de eerste fase van de bouw van het station klaar is, én een exclusief kijkje in de nieuwe voetgangerspassage.

Wandelroute (kaarten beschikbaar)
De wandelroute start om 22.30 uur bij Rotterdam ByCycle en leidt richting de bouw van het nieuwe Stadskantoor, waar we een bezoek brengen aan de culturele supermarkt ROT(T)TERDAM, een project waarmee Roodkapje het Stadskantoor tijdens de bouw een interessante, tijdelijke invulling geeft. Hoogtepunt van de route vormt het bezoek aan Rotterdam Centraal, dat de eerste fase van de bouw met succes heeft afgerond. Reden voor een feestje, vindt Parfum de BoemBoem. Hier krijgen de deelnemers een nachtelijke rondleiding door de nieuwe voetgangerspassage, die binnenkort opgeleverd wordt. Daarna nodigt kunstenares Yvonne Beelen alle deelnemers, maar ook de toevallige voorbijganger, uit voor een dansje op de bouwput. De dj's van de Stille Disco en de Buurtsuper zorgen voor de tunes.

Fietsroute (uitverkocht)
De fietsroute start om 22.00 uur bij Rotterdam ByCycle en leidt langs een viertal bouwplaatsen, die in het donker nóg meer impact hebben dan bij daglicht. We beginnen bij de Hofbogen, een 1,9 kilometer lang Rijksmonument waarvan een deel gerestaureerd wordt en in 2012 een nieuwe bestemming krijgt. We vervolgen de route richting het nieuwe Stadskantoor, waar we een bezoek brengen aan de culturele supermarkt ROT(T)TERDAM, een project waarmee Roodkapje het Stadskantoor tijdens de bouw een interessante, tijdelijke invulling geeft. Daarna gaan we naar Rotterdam Centraal, voor een rondleiding door de nieuwe voetgangerspassage, waar de deelnemers van de fietsroute, de wandelroute en toevallige voorbijgangers samenkomen. De Stille Disco is toegankelijk voor iedereen.

Wat is Parfum de BoemBoem?
Het hart van Rotterdam maakt een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam de veranderingen van de stad mee te beleven, met een serie zinnenprikkelende fiets- en wandelroutes routes langs Rotterdamse bouwplaatsen.
Vorige zomers organiseerde Parfum de BoemBoem twee keer eerder een nachtelijke editie. Wat blijkt? Bij schemering roepen bouwputten nieuwe emoties en fantasieën op, zeker wanneer er onverwachte acts en performances opduiken vanachter de bouwhekken. Daarom is er ook deze zomer weer een Parfum de BoemBoem By Night.

Meedoen?
De route start om 22.00 uur bij Rotterdam ByCycle (Schiekade 205). Ervaring leert dat de routes snel uitverkopen, reserveren wordt daarom aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl. Deelname kost 5 euro per persoon.

Volgende routes
De routes van Parfum de BoemBoem vinden nog tot en met oktober plaats. Op 10, 11 en 12 september is er een speciale editie, tijdens kunstenfestival De Wereld van Witte de With. Kijk voor informatie over andere edities van Parfum de BoemBoem op www.parfumdeboemboem.nl.

Parfum de BoemBoem is een programma-onderdeel van de campagne Hoor Hier Bonkt Het Nieuwe Hart van Rotterdam en wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van de gemeente Rotterdam. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle.