Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 6-08-2010

NATIONALE 'HOE STRAIGHT BEN JIJ TEST': HOMO ALS SCHELDWOORD MOET KUNNEN

Ruim de helft van de Nederlanders vindt dat 'homo' als scheldwoord moet kunnen. Dat is een van de voorlopige resultaten van de Nationale Hoe straight ben jij?-test van AVRO en COC Nederland.

AVRO en COC testen sinds afgelopen maandag hoe tolerant - hoe 'straight'- Nederland is tegenover lesbo's, homo's, bi's en transgenders. Bijna vierduizend mensen vulden de afgelopen dagen de vragenlijst in op straight.avro.nl en coc.nl. De volledige testresultaten komen zaterdag aan de orde in het AVRO-programma Amsterdam Gay Pride - Canal Parade Daarin doen Cornald Maas en Abdellah Dami verslag van de mooiste momenten van de Pride.

'Dat 'homo' als scheldwoord zo breed geaccepteerd is, is geen goed nieuws voor mensen die daar dagelijks mee geconfronteerd worden,' zegt Vera Bergkamp (voorzitter COC Nederland). 'Voor middelbare scholieren is het continue gescheld vaak een reden waarom ze niet uit de kast durven te komen'.

De vraag hoe straight Nederland is, staat dan ook centraal op de boten van AVRO en COC die morgen meevaren in de Canal Parade.

AVRO, Amsterdam Gay Pride - Canal Parade, zaterdag 7 augustus om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 3.
Live stream: straight.avro.nl 15.00 uur t/m 18.00 uur.
(hh zondag 8 augustus, 13.05 uur op Nederland 1)



Algemene omroepvereniging AVRO