Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 29 juli 2010

Vogels bekijken op het Balgzand
Wat is er op het Wad te zien?

Op vakantie trekken sommigen er op uit om op verre bestemmingen vreemde vogels te zien. Maar gewoon thuis blijven en wachten tot trekvogels uit het noorden langskomen is eigenlijk veel simpeler. Dat kan tijdens de excursie op zaterdag 7 augustus van 11.00 - 13.30 uur op het Balgzand, tussen Den Helder en Wieringen. De gids van Landschap Noord-Holland neemt u dan graag mee.

De najaarstrek begint inmiddels alweer flink op gang te komen. Het is altijd weer spannend om te ontdekken welke soorten het Balgzand bezoeken. Groenpootruiter, lachstern en oeverloper zijn trekvogels die we nu kunnen verwachten. Maar de natuur zorgt altijd weer voor verrassingen die het 'spotten''van vogels zo leuk maken. Komt er misschien een visarend langs of een slechtvalk? Algemene soorten zoals wulp, tureluur en kluut zien we vast wel. Niet bijzonder misschien, maar met een verrekijker komen er altijd prachtige details in beeld. Vogels zijn zo mooi! Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een leuke excursie. Als u op tijd aanwezig bent staat de koffie en thee klaar.

Er zijn fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via de InformatieWinkel, tel. 088-006 44 55. Ter plekke aansluiten kan ook. De kosten voor de excursie bedragen ¤ 6,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 3,50 en voor kinderenn tot 12 jaar ¤ 2,50. Neem een verrekijker mee als u diee heeft en trek stevige schoenen aan. We verzamelen bij informatiepunt 't Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer. De kluut is een steltloper die we op het Balgzand regelmatig kunnen zien. Foto Ger Tik