Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 06-08-2010

LEKKER DING!
Regina Romeijn in discussie met Arie Boomsma over het schoonheidsideaal

Moeten we echt allemaal grote borsten, een wespentaille en blond haar hebben? Wat is mooi en wie bepaalt dat eigenlijk? Zijn de media verantwoordelijk voor het schoonheidsideaal of hebben we daar zelf ook nog iets over te zeggen? Waarom valt schrijver Robert Vuijsje voor de dikke bil? Regina Romeijn legt in deze aflevering op zaterdag 7 augustus om 20.00 uur zichzelf en haar kijk op schoonheid onder de loep.

Regina Romeijn onderneemt voor het programma 'Lekker...!' wekelijks een persoonlijke zoektocht. Iedere aflevering staat een ander thema centraal. Regina zoekt antwoorden op haar vragen over muziek, kunst, cultuur en wetenschap. Met 'Lekker...!' slaat zij bruggen tussen museumkunst en straatcultuur. Regina spreekt tijdens haar zoektocht met gevestigde namen en aanstormende talenten. Van rapper Kempi tot soulzanger Waylon, van schrijvers tot cabaretiers, van schilders tot wetenschappers.

In deze aflevering ontmoet Regina o.a. televisiepresentator Arie Boomsma en publicist Stephan Sanders met wie zij het heeft over de rol van het schoonheidsideaal voor mannen. Boomsma en Sanders brachten samen het boek 'De Man en zijn lichaam' uit waarvoor ze verschillende mannen geïnterviewd hebben. Samen met kunstenaarsduo L.A. Raeven heeft Regina vragen zij zich af wat "mooi" is en hoever zij daar voor zouden gaan. Acteur Robert Vuijsje geeft zijn mening over het universele schoonheidsideaal. Tenslotte Hoogleraar Visuele Cultuur Anneke Smelik over de rol van de media en Jan Heemskerk, hoofdredacteur van de playboy, over wat een vrouw mooi maakt.

De serie 'Lekker...!' heeft vijf afleveringen met ieder een eigen thema: Lekker Gek!, Lekker Wreed!, Lekker Belangrijk!, Lekker Ding! en Lekker Lachen!

'Lekker Ding' is zaterdag 7 augustus om 20.00 uur op Nederland 3 te zien. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol kunst en cultuur bij de AVRO'.


---



Algemene omroepvereniging AVRO