Actiedag behoud openbaar vervoer


Buurtverenigingen, politieke partijen en belangenorganisaties gaan a.s. zaterdag gezamenlijk de straat op in de hele regio

GOOI EN VECHTSTREK, 20100805 -- Wethouders, politieke partijen, ouderenorganisaties, vakbonden en vele andere belangenorganisaties voeren gezamenlijk actie om fatsoenlijk openbaar vervoer in de Gooi en Vechtstreek te behouden. Door een nieuwe aanbesteding dreigt de kwaliteit van het OV in deze regio na 2010 namelijk ernstig te verslechteren. Hele dorpen dreigen via het OV zo goed als onbereikbaar te worden. Voor veel scholieren worden hun scholen veel moeilijker bereikbaar.

Gedeputeerde staten, die verantwoordelijk is voor deze aanbesteding, heeft onder druk van de provinciale staten besloten nog een keer te gaan praten over de invulling van de aanbesteding, maar van harte gaat dat niet. Gedeputeerde staten lijkt het wel best te vinden.
Daarom hebben tientallen organisaties de handen ineen geslagen en zijn ze een handtekeningen actie gestart om de provincie te laten merken dat de inwoners van de Gooi en Vechtstreek niet tevreden zijn over het voorstel dat er nu ligt en dat het anders moet. Er zien al duizenden handtekeningen opgehaald, maar er zijn er nog duizenden nodig om enige indruk te maken op de provincie.
Aanstaande zaterdag,7 augustus, gaan veel van die organisatie in de hele regio de straat op om handtekeningen in te zamelen. U zult vrijwilligers van al die organisaties tegenkomen in Hilversum, Nederhorst Den Berg, Huizen, Bussum, Naarden, Kortenhoef en vele andere plaatsen. Verder liggen er handtekeningen lijsten op allerlei plekken in de steden en dorpen waarmee de inwoners van Gooi- en Vecht kunnen laten zien dat ze deze actie steunen. Tot slot kunnen inwoners hun handtekening ook nog zetten op ovactie.blogspot.com. De actie loop tot eind augustus





Ingezonden persbericht