Ingezonden persbericht


()

MARTINA: MY TOUGHEST OPPONENT

Documentaire over Martina Navratilova's strijd tegen borstkanker

Martina Navratilova is een van de meest bekende en succesvolle sportvrouwen ter wereld. Zij won meer tenniswedstrijden dan iedere andere tennisprof, waaronder 9 Wimbledon enkelspel titels. Nu staat Martina voor de grootste uitdaging in haar leven: borstkanker. Navratilova deelt haar verhaal met de rest van de wereld, om vrouwen te inspireren op tijd mammografieën te laten maken en actiever met hun eigen gezondheid bezig te zijn.

De laatste jaren was Navratilova druk met allerlei activiteiten en verwaarloosde ze haar reguliere controles op borstkanker. In januari van dit jaar maakte ze een routine-afpsraak bij haar dokter en werd de borstkanker ontdekt. Navratilova werd in maart geopereerd en sloot in juni een periode van 6 weken bestraling af. De tennisvedette gaf een CNN camerateam toestemming om haar te volgen bij haar pogingen om evenwicht te behouden tussen haar behandelingen en haar dagelijkse veeleisende werkzaamheden bij de Franse open kampioenschappen. Zij onderging haar behandelingen in de ochtend, gaf overdag commentaar voor Tennis Channel, en bracht haar avonden door met het spelen van Legends tennis.

Kijkers krijgen een kant van Martina te zien die zij niet eerder zagen. Zij zien haar pogingen om haar behandelingen te combineren met haar drukke werkschema. In het programma een gesprek met haar dokter, beelden van de plaats waar ze behandeld wordt en gesprekken met haar groep vrienden die haar vastberaden door deze moeilijke tijd heen slepen.

Verschillende tennisvedettes van vroeger en nu (waaronder Billie Jean King, Boris Becker, Jimmy Connors, Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Steffi Graf, Martina Hingis en Pam Shriver) werden geïnterviewd voor dit speciale programma. De interviews zijn te zien in de documentaire en op de website van CNN.

De documentaire: Martina: My Toughest Opponent duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 7 augustus om 18.30 uur

Zondag 8 augustus om 13.00 uur en om 20.30 uur

Dinsdag 10 augustus om 14.30 uur en 18.30 uur


---


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (