TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-08-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 7 augustus
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 7 AUGUSTUS

In TROS Kamerbreed drie gasten over de politieke en economische situatie van Nederland: Alexander Rinnooy Kan, Frans Leijnse en Hans Hillen.

Alexander Rinnooy Kan is voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, die kabinet en parlement adviseert over het sociaal-economisch beleid. Het nieuwe kabinet staat voor een zware opgave: 18 miljard euro bezuinigen terwijl er een economische crisis gaande is. Hoe moet de economie versterkt worden? Welke offers zal dat van de burgers vergen? En hoe kunnen politici hun verkiezingsbelofte waarmaken om extra geld voor onderwijs uit te trekken, een pleidooi waar Rinnooy Kan zich als voorzitter van de KIA-coalitie ook sterk voor maakt? De Kennis en Innovatie Agenda moet ervoor zorgen dat Nederland weer terugkeert in de wereldtop van kennis en innovatie.

Frans Leijnse is senator van de PvdA en oud-informateur. Hij heeft in 2003 samen met Piet Hein Donner geprobeerd een kabinet van PvdA en CDA tot stand te brengen. Dat mislukte na maanden onderhandelen, o.a. vanwege de slechte relatie tussen de toenmalige partijleiders Wouter Bos en Jan Peter Balkenende. Hoe kijkt Leijnse aan tegen de huidige coalitie-onderhandelingen en ziet hij overeenkomsten met die van 7 jaar geleden?

Hans Hillen is CDA-senator en een warm voorstander van een minderheidskabinet van CDA en VVD, gedoogd door de PVV. Hoe pareert hij de kritiek op zijn partij dat de christen-democraten de rechtsstaat te grabbel zouden gooien?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.