Politie Drenthe

Zaterdag 7 augustus 2010

Provincie Drenthe, 07-08-2010

Aangetroffen dode man in woning: noodlottig ongeval

HOOGEVEEN De 44-jarige man die vrijdagmiddag dood in een woning aan de Mimosastraat werd aangetroffen is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Deze conclusie is tot stand gekomen na sporenonderzoek op het lichaam en sporenonderzoek in en buiten de woning. De 44-jarige man uit Hoogeveen (bewoner van de woning) is een onnatuurlijke dood gestorven, maar er zijn geen sporen aangetroffen die leiden tot een misdrijf. De politie gaat dan ook uit van een noodlottig ongeval.

Huiselijk geweld

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden in een woning voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd tijdens een ruzie. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Automobilist rijdt onder invloed

FREDERIKSOORD De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Boijl aangehouden boor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Agenten zagen de automobilist rijden op de Hoofdweg in Nijensleek en hij viel op door zijn rijgedrag. De auto slingerde en de automobilist nam een keer de binnenbocht. Agenten zagen dat de man een joint in zijn rechter hand had. De auto werd even later aan de kant van de weg (Maj. Van Swietenlaan) gezet en de bestuurder gaf uiteindelijk de joint en een zakje met wiet aan een agent. Deze goederen werden in beslag genomen. De man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen en op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op het politiebureau werd ook een bloedproef bij de man afgenomen.

Aanhouding na vechtpartij

NORG De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Oosteind een 16-jarige jongeman uit Roden aangehouden. De jongen wordt verdacht van het mishandelen (slaan met een bladhark van een 23-jarige man uit Norg. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij op het Oosteind en ter plekke werd na kort onderzoek de 16-jarige jongeman aangehouden, hij werd overgebracht naar het politiebureau. Aanleiding va de ruzie is onbekend. Het slachtoffer raakte licht gewond aan zijn gezicht en zal aangifte doen van mishandeling. De politie heeft de zaak in behandeling.

Sigaretten weggenomen uit tankstation

RODEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een tankstation aan de Ceintuurbaan Noord. Een ruit van de toegangsdeur werd ingegooid met een stoeptegel en men heeft sigaretten en shag weggenomen uit de winkel.

Auto schampt boom

ERICA Vrijdagmiddag is op de Verlengde Vaart NZ een 66-jarige automobiliste uit Emmen gewond geraakt tijdens een eenzijdig verkeersongeval. Getuigen zagen dat de vrouw in haar auto begon te slingeren. Vervolgens raakte zij met de rechterkant van haar auto een boom en reed verder. De auto kwam vervolgens tot stilstand. De vrouw werd door de hulpdiensten uit haar auto gehaald en werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis vervoerd. De oorzaak van dit eenzijdige ongeval is onbekend.

Aanhangwagen schiet los

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is op de Wolfsbosstraat een aanhanger van een rijdende auto los geschoten van de trekhaak. De oorzaak is onbekend. De kabel van de hulpkoppeling knapte waardoor de rem niet in werking trad. De aanhanger schoot voorbij de auto, ramde een geparkeerde auto en kwam bijna boven op de auto terecht die hem getrokken had. De voertuigen werden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Eenzijdig ongeval A28

ASSEN Vrijdagochtend heeft op de A28 ter hoogte van Assen een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 19-jarige automobilist uit Assen kwam uit de richting van Groningen en zat als enige in een auto. De man kwam in de linkerberm terecht, reed ongeveer 100 meter door de berm en schoot de snelweg op en botste tegen de rechter vangrail. De auto schoot vervolgens weer de weg over en botste tegen de linkervangrail en kwam uiteindelijk in de linker berm tot stilstand. De auto raakte rondom beschadigd en moest worden afgesleept. De man raakte niet gewond en had geen alcohol gedronken. Oververmoeidheid is mogelijk de oorzaak van dit ongeval. De politie heeft de zaak in behandeling.

Aanhanger van vrachtauto losgeschoten

ASSEN Vrijdagavond is op de Industrieweg een aanhanger van een vrachtauto losgeschoten. De 58-jarige chauffeur uit Donkerbroek reed met zijn combinatie over de Industrieweg en had net vracht gelost. Hij reed in de richting van de Havenkade en plotseling schoot zijn aanhanger los. De aanhanger reed de rechter berm in en daardoor werd een lichtmast volledig omver gereden. Niemand raakte gewond.

Rijden onder invloed van alcohol

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige automobilist uit Erm aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag op de N381 en werd op de N34 aan de kant gezet. De man reed na correctie namelijk 41 kilometer per uur te snel. De man moest ook een blaastest ondergaan en bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 240 ug/l. Tegen de man werd twee keer proces-verbaal opgemaakt.

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Hooghalen aangehouden. Tijdens een controle moest de automobilist op t Spiek een blaastest ondergaan. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 335 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

ODOORN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden op de Langhieten. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet. hij moest een blaastest ondergaan en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man 325 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.