Politie Noord- en Oost Gelderland

     Warnsveld - Aanhouding na diefstal kettingzaag            

De politie heeft vrijdag 6 augustus een 35-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een boerderij aan de Warkenseweg in Warnsveld een kettingzaag te hebben gestolen. De man is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt meer van dergelijke diefstallen.


De politie heeft de man vrijdagmiddag in Zutphen aangehouden nadat eerder op de dag in het buitengebied van Warnsveld een diefstal van een kettingzaag had plaatsgevonden. De eigenaar was in de wei aan het werk en had even geen zicht op de zaag gehad. Op een gegeven moment zag hij dat de inzittende van een blauwe Renault Safrane er met het ding vandoor ging. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en aan de hand daarvan werd later op de dag de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal over meer van dergelijke diefstallen in de regio worden verhoord.

     Zutphen - Spiegels vernield                               

De politie vraagt getuigen van de vernieling van een aantal autospiegels aan de Rudolf Steinerlaan in Zutphen. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 augustus. Men kan bellen met 0900 - 8844.


De politie kreeg omstreeks 00.30 uur enkele belletjes dat een groepje jongeren tegen autospiegels trapte. Er werd direct een onderzoekt ingesteld, maar de jongelui werden niet meer aangetroffen. Wel bleken er vier autospiegels vernield te zijn. De politie heeft bij de gedupeerden een aangifteformulieren afgegeven. Mochten er in de buurt nog meer auto's beschadigd zijn, dan vraagt de politie om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl

     Zutphen - Verdachte steekincident binnenstad aangehouden  

Naar aanleiding van een steekincident op woensdag 28 juli in de Zutphense binnenstad heeft de politie een 19-jarige Zutphense verdachte aangehouden. Hij is vrijdag 6 augustus voorgeleid voor de Rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis.


De jongeman wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident waarbij een even oude plaatsgenoot in het centrum gewond raakte. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie onderzoekt of hij ook betrokken is bij een daarop volgend geweldsincident aan de Paapstraat.