Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Duo verdacht van inbraak in schuur
De politie heeft dankzij een oplettende getuige vrijdagavond 6 augustus twee 17-jarige Apeldoornse verdachten kunnen aanhouden voor een inbraak in een schuur aan de Cort van der Lindenstraat in hun woonplaats. Er bleken onder meer enkele bierkratten gestolen.


De politie kreeg omstreeks 21.45 uur een melding van een inbraak in een schuur. Er zouden twee jongemannen bij betrokken zijn. De bewoners van de woning waren afwezig.
De schuurdeur bleek te zijn geforceerd en agenten zagen in de schuur enkele kratten bier staan. Andere agenten waren in de buurt naar de twee verdachten aan het zoeken en troffen hen aan met enkele lege bierkratten. Deze waren van hetzelfde merk als de kratten in de schuur en aangezien het geen alledaags biermerk betrof, was één plus één twee. Het duo werd voor de inbraak aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

     Apeldoorn - Vernielingen en diefstal bij scholen          

In de vakantieperiode worden er nogal eens vernielingen en diefstallen bij scholen gepleegd. Vrijdag 6 augustus werd dit bij twee adressen in Apeldoorn geconstateerd en namens de scholen is aangifte gedaan. De politie vraagt buurtbewoners om ook een oogje in het zeil te houden en bij onraad te bellen.


Bij de kinderopvang aan de Munterdonk werd ontdekt dat men enkele spijlen van het afgesloten fietsenhok had verbogen. Vervolgens zijn enkele driewielers gestolen. Eén ervan werd door een moeder bij de kinderboerderij gevonden, waarna de schoolleiding werd geïnformeerd.


Bij een basisschool aan de Voldersdreef bleken meerdere ruiten met stenen te zijn ingegooid. Ook waren er bloemenbakken vernield en namens de school werd aangifte gedaan.


De politie en toezichthouders van de gemeente houden in de vakantieperiode toezicht op leegstaande schoolgebouwen, maar de politie doet ook een beroep op buurtbewoners. Bij onraad wordt hen gevraagd om de politie te bellen.

     Apeldoorn - Aangehouden voor winkeldiefstal               

In Apeldoorn zijn vrijdag 6 augustus twee verdachten aangehouden voor winkeldiefstal. De één had twee zakken waspoeder gestolen, de ander twee flessen wijn. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie kreeg omstreeks 13.20 uur een melding van een supermarkt aan het Korianderplein dat men daar een man had aangehouden voor de diefstal van twee zakken waspoeder. De 52-jarige Vassenaar werd aan de politie overgedragen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Later op de dag kreeg de politie een melding dat bij een supermarkt aan de Deventerstraat een man twee flessen wijn had gestolen en was weggelopen. Agenten troffen de 32-jarige Apeldoorner in de buurt aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ook hij kreeg en proces-verbaal.

     Apeldoorn -  Sieraden ontvreemd bij woninginbraak         

Bij een woninginbraak aan de J.C. Wilslaan in Apeldoorn zijn vrijdag 6 augustus sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in.


De diefstal is tussen 13.00 en 15.00 uur gepleegd. Men is de woning binnengekomen via een niet afgesloten deur. De woning werd doorzocht en daarbij hebben de dieven de nodige sieraden buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die iets gezien hebben contact op te nemen via 0900 - 8844.

     Apeldoorn - Onder invloed                                 

De politie maakt proces-verbaal op tegen twee bestuurders die vrijdagavond 6 augustus met teveel drank op aan het verkeer deelnamen. Van een 28-jarige Apeldoornse automobilist werd zelfs het rijbewijs ingenomen.


De politie kreeg omstreeks 21.50 uur een melding van een ongeval op de Zwolseweg in Apeldoorn. Een 17-jarige Vaassense snorfietsbestuurder bleek tegen een auto te zijn gereden. De jongeman had gedronken en blies op het politiebureau 1.1 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.


Kort na 23.00 uur kreeg de politie een melding van een politieman die op weg was naar huis, dat hij op de A 50 onder Apeldoorn achter een bestelauto reed, waarvan de bestuurder mogelijk gedronken had. Op een gegeven moment stopte de bestuurder in Apeldoorn en bij controle bleek er inderdaad alcohol in het spel. De Apeldoornse collega's gingen ter plaatse en hielden de man aan. Op het politiebureau blies de 28-jarige Apeldoorner 1.4 promille. Het rijbewijs werd ingenomen en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.