Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 07-08-2010

Politie zoekt twee weggelopen meisjes (13 en 16)

BREDA: Familieleden van twee meisjes meldden donderdagavond 5 augustus 2010 de vermissing van de meisjes van 13 en 16 jaar oud. De twee vriendinnen logeerden bij elkaar in de Roeselaerstraat in Breda. Donderdagavond 5 augustus bleek dat de meiden de voorgaande nacht stiekem waren weggeweest. Dit leidde tot een reprimande. Het tweetal werd naar boven gestuurd en de logeerpartij was voorbij. De ouders van de 13-jarige werden gebeld om hun dochter op te halen. Rond 23.00 uur bleek echter dat de meisjes samen waren weggelopen. Dat hadden ze overigens al vaker samen gedaan. Alle mogelijke verblijfadressen werden door de familie en politie onderzocht. De minderjarigen werden echter niet gevonden. Vrijdagmiddag 7 augustus werd aan ruim 9.215 deelnemers aan SMS-Alert gevraagd om uit te kijken naar de twee meisjes. Ze zijn 13 en 16 jaar oud en hebben allebei lang blond haar.
De politie vraagt getuigen die de meisjes wellicht gezien hebben op om zich via 0900 88 44 te melden.

Vier arrestaties vanwege verdachte situatie

BREDA: De politie arresteerde vrijdagmiddag 6 augustus vier jongemannen (23, 18, 19, 16) uit Breda. Het viertal hing verdacht rond bij een woning in de Oosterstraat waarvan de bewoners afwezig waren.
Buurtbewoners vertrouwden het niet en belden de politie met de mededeling dat er werd ingebroken.
De vier mannen werd aangehouden. In het politiebureau werd van ieder verdachte de identiteit vast gesteld. Hun familie in kennis gesteld, waarna van elke verdachte een identiteitsbewijs naar politiebureau gebracht werd. Er werd geen braakschade aan de bewuste woning
geconstateerd. De jongemannen kwamen er vanaf met een waarschuwing en een bekeuring vanwege het bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

De politie is overigens zeer tevreden over de oplettendheid en sociale controle van de omwonenden die actie ondernamen door direct 112 te bellen.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen.
Het nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Koperdieven ingerekend

ZUNDERT: In Zundert zijn twee koperdieven aangehouden. Het tweetal ging er vandoor nadat zij door een servicemonteur en een toezichthouder waren betrapt.
Dat gebeurde vrijdagmiddag 6 augustus rond 13.30 uur bij een voormalig kloostergebouw in de Molenstraat. Het gebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden. De servicemonteur zag op het dak van het klooster een man staan. De onbekende man had koperleidingen van de
bliksemafleiding in zijn handen. Er was al circa zeker 15-20 meter koper losgemaakt. Ook was er een vrouw aanwezig. De twee dieven zagen kans om er vandoor te gaan. Omdat het signalement bij de melding goed was doorgegeven, konden agenten het duo snel achterhalen. Het ging om een 22-jarige man uit Zundert en een 24-jarige vrouw uit Rotterdam. Ze werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Rustige horecanacht voor Bredase politie

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag 6 augustus op zaterdag 6 augustus 2010 toezicht in het horecagebied in het centrum van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was het een erg rustige nacht met weinig publiek op straat.
Een opstootje op de Haagdijk kon snel in de kiem gesmoord worden. Daarbij werd een 25-jarige man uit Vianen gearresteerd. Het vermoeden was dat de man een wapen bij zich droeg. Hij ging er vandoor toen agenten hem wilden aanhouden. Er werd geen wapen gevonden bij de man, wel 8 ponypacks cocaïne en een zakje wiet. De verdachte kreeg
proces-verbaal vanwege overtreding van de Opiumwet. De verdovende middelen werden in beslaggenomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-08-2010 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |