Politie Noord- en Oost Gelderland

     Putten -  Auto tegen boom                                 

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval waarbij vrijdagavond 6 augustus een 48-jarige Puttenaar met zijn auto tegen een boom botste. Het ongeval gebeurde op de Oude Garderenseweg in Putten.


De politie kreeg omstreeks 21.25 uur een melding van een ongeval. Op de Oude Garderenseweg trof men een auto tegen een boom. De bestuurder had een hoofdwond opgelopen omdat hij, zo bleek, geen autogordel had gedragen. Hij verklaarde voor een fiets te hebben moeten uitwijken. De man, die eigenlijk geen hulp wilde, is gezien de ernst van de verwonding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Zijn auto is weggesleept. Het is niet duidelijk of er wel een fietser heeft gereden en getuigen wordt verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

     Putten - Woninginbraak                                    

Bij een woning aan de Telgterweg is vrijdag 6 augustus ingebroken. Men mist onder meer geld en sieraden.


De inbraak werd halverwege de avond ontdekt bij thuiskomst van de bewoners. Men had een deur geforceerd en uit de woning geld en sieraden ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

     Ermelo / Harderwijk - Teveel gedronken                    

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 augustus van twee verkeersdeel-nemers het rijbewijs ingenomen. Zij bleken teveel gedronken te hebben en werden toch achter het stuur van hun auto aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


In Ermelo werd kort na middernacht aan de Staringlaan een 21-jarige Ermeloër gecontroleerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies op het politiebureau 1.6 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hetzelfde gebeurde met een 21-jarige vrouw eveneens uit Ermelo. Zij werd later in de nacht rijdend op de Berkenlaan in haar woonplaats aangetroffen en gecontroleerd. Zij blies op het politiebureau ruim 1.0 promille en moest als beginnend bestuurder haar rijbewijs inleveren.


In Harderwijk werd rond 02.00 uur een 17-jarig meisje uit Zeewolde op de brommer gecontroleerd. Zij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.7 promille. Dit is 0.1 promille onder de grens om het rijbewijs in te vorderen en met een proces-verbaal en een rijverbod op zak kwam zij er dit keer van af.