Politie Groningen

Zaterdag 7 augustus 2010

Provincie Groningen, 07-08-2010

Politie onderschept fiets

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een paarse Batavus damesfiets type Retro onderschept. Agenten zagen een bekende van de politie op de fiets rijden. De man wilde de politie liever niet zien en maakte zich uit de voeten. Korte tijd later troffen de dienders de fiets in de Hardewikerstraat aan. De fiets was tegen een muur geplaatst. De buurtagent probeert te achterhalen wie de eigenaar van de fiets is. Het framenummer ontbreekt en op het rijwiel zit een dealersticker van een fietshandel in Vlagtwedde.

Jongen en meisje aangehouden voor poging diefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen en een 19-jarige jonge vrouw uit Groningen aangehouden voor poging diefstal van een snorfiets. Een getuige belde de politie met de mededeling dat de jongen op de Helper Westsingel probeerde een snorfiets te stelen. Hij zou daarbij het slot proberen te verbreken met de hulp van een zaag. Agenten troffen het tweetal naast de snorfiets aan. Het zaagje werd ook bij de jongen aangetroffen en het slot was deels doorgezaagd. Het tweetal zit nog vast. De eigenaar van de snorfiets is gebeld en doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Wildplasser geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op de Grote Markt. De inwoner van de stad stond tegen een winkel aan te plassen. Toen de agenten hem hiervoor wilden bekeuren gaf de man tot twee keer toe een valse naam op. Hij is meegenomen naar het politiebureau en kreeg daar twee bekeuringen (voor het opgeven van een valse naam en voor het wildplassen).

Man valt van dakterras

GRONINGEN Een 33-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een val van een dakterras. Het slachtoffer viel in de Visserstraat van het dak af en kwam op de grond terecht. Doordat de man enkele meters naar beneden viel liep hij een pijnlijke nek op. Hij was aanspreekbaar. Ambulancepersoneel hebben het 33-jarige slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Agenten constateerden dat het terras geen omheining had. De man is vermoedelijk zittend vanaf een bank achterover gevallen. Een poot van de bewuste bank bleek gebroken te zijn.

Politie zoekt getuigen van diefstal uit autos

LEEK De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van verscheidene spullen uit vijf personenautos in Leek. Woensdagnacht werden uit de vijf autos, die geparkeerd stonden aan de Steenhuislaan, Baroklaan en de Slotbrug, waardevolle artikelen gestolen. De voertuigen raakten niet beschadigd. Onder andere werden navigatiesystemen en een laptop buit gemaakt. Hoe de diefstallen hebben kunnen plaats vinden is nog niet geheel duidelijk. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstallen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man en vrouw aangehouden voor diefstal

APPINGEDAM De politie heeft vrijdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam een 47-jarige vrouw en een 27-jarige man (beiden uit de gemeente Appingedam) aangehouden voor diefstal. De agenten zagen hoe de man bij een restaurant de gevel beklom en een vlag wegnam. De vlag gaf hij vervolgens aan de vrouw en samen liepen zij met vlag en al verder. Daarop werd het tweetal aangehouden. De blauwe babyvlag met daarop een opdruk van een ooievaar wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Duo met buitenboordmotor aangehouden

VEENDAM De politie heeft vrijdagmorgen twee mannen ( 21 en 22 jaar) uit Veendam en Emmen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de 21-jarige bestuurder op de Beneden Westerdiep in Veendam. Agenten zagen in de auto een kleine hoeveelheid harddrugs en een buitenboordmotor liggen. Beide mannen hadden geen aannemelijke verklaring voor wat betreft de herkomst van de buitenboordmotor. Ze moesten mee naar het politiebureau en werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De drugs en de buitenboordmotor zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten aangehouden voor vernieling

MUSSELKANAAL De politie heeft vrijdagnacht in Musselkanaal acht mannen en twee vrouwen (in de leeftijd van 20 tot 54 jaar) aangehouden voor vernieling. De agenten kregen een melding dat er een ruzie plaats vond in de Begoniastraat. In eerste instantie keerde na een bemiddeling door dienders de rust terug, maar later werden twee ruiten en een aantal zaken in een woning vernield. De politie hield de tien verdachten in de straat en in de omgeving aan. Waar de ruzie tussen de partijen precies over gaat is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Vier mannen mishandeld

ULRUM Een 35-jarige man uit Groningen en een 36-jarige man uit Ulrum zijn vrijdagnacht na een mishandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij liepen bij een vechtpartij op de Leerweg verwondingen op. Een 31-jarige man uit Leens werd ook mishandeld, evenals een 54-jarige man uit Ulrum. Laatstgenoemde greep in op het moment dat het drietal werd belaagd door vijf nog onbekende personen en hij werd hierbij geslagen. Waarom de vechtpartij op straat plaats vond is nog niet duidelijk. De politie sprak al wel met een aantal getuigen en stelt een onderzoek in naar de vijf nog onbekende geweldplegers.

Man aangehouden voor geweld richting conducteur

DELFZIJL De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden in de trein bij station Delfzijl. De conducteur had de man gecontroleerd, deze bleek niet in het bezit van een vervoersbewijs. Toen de 21-jarige hiervoor een boete kreeg en zich moest legitimeren werd hij agressief. Daarbij bedreigde hij laatstgenoemde met de dood. Toegesnelde agenten hielden de man aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie treft gestolen auto aan

BELLINGWOLDE De politie heeft vrijdagmiddag naar aanleiding van een tip op de Lindenlaan een gestolen auto aangetroffen. De Volkwagen Golf werd door de agenten in beslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een onderzoek in.