Ingezonden persbericht


Sevenum, 7 augustus 2010

Toverland verkozen tot 'Beste Pretpark van Nederland'!

Attractiepark Toverland in Sevenum is op 6 augustus door het TROS-programma RADAR uitgekozen tot het 'Beste pretpark van Nederland'. Toverland, dat op de grens ligt van Brabant en Limburg, werd samen met 10 andere attractieparken op een zestal punten beoordeeld door het testpanel van RADAR. Met een gemiddelde totaalscore van 7,4 weet Toverland andere attractieparken als De Efteling en Walibi World achter zich te laten.

Geen wachtrijen
Niet alleen de tevredenheid over de attracties, maar ook de amusementswaarde, de faciliteiten en de service van het personeel scoren goed bij het kritische testpanel van RADAR. Wat met name opvalt in de beoordeling, is dat Toverland het beste scoort in de gemiddelde wachttijd bij attracties. Door de grote diversiteit aan attracties die een grote capaciteit hebben, heeft Toverland nagenoeg geen wachtrijen.

Een overzicht van de scores van Toverland:
Aantal attracties: 7,5
Wachttijd: 7,6
Amusement: 7,8
Faciliteiten: 7,8
Service: 7,7
Prijs-kwaliteit: 7,2
Totaalscore: 7,4

Toekomstplannen
Attractiepark Toverland heeft in haar 9-jarig bestaan al een rijke geschiedenis opgebouwd. Onder meer de 35-meter hoge houten achtbaan Troy en de lanceerachtbaan BoosterBike hebben ervoor gezorgd dat Toverland op de kaart is gezet als een uniek attractiepark. Voor de komende jaren heeft Toverland mooie uitbreidingsplannen op de agenda staan. Onlangs zijn 2 nieuwe attracties geopend; Wildwaterschommel Scorpios en voor de kleintjes de paardenbaan De Paarden van Ithaka. In 2011, als Toverland 10 jaar bestaat, zal Toverland de eerste indoorhal, Het Land van Toos, gaan upgraden om hier nóg meer de magie van Toverland te laten zien. Daarnaast wordt een nieuw logo gepresenteerd en zal er een nieuwe theatershow komen. In 2012 opent Toverland een grote nieuwe attractie, genaamd Odysseus. Deze SuperSplash gaat verder in op de verhaallijn van Troy en Scorpios. Tot slot zal in 2015 de derde indoorhal worden gebouwd die meer dan ooit de magie van Toverland laat zien.

Achtergrondinfo Toverland
Attractiepark Toverland in Sevenum, gelegen tussen Eindhoven en Venlo, is het snelst groeiende attractiepark van Nederland. Het park is uniek in zijn soort, doordat het zowel binnen- als buitenattracties biedt en maar liefst 365 dagen per jaar geopend is. Vanaf de opening in 2001 heeft Toverland al vele awards in ontvangst mogen nemen, ondermeer voor de uitmuntende gastvriendelijkheid van het personeel. Toverland trekt inmiddels ruim 500.000 bezoekers per jaar.


Noot voor redacties