Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 27 juli 2010

Unieke tuinopenstelling
Hobby van Bram de Groote leidt tot bezienswaardigheid

Zondag 8 augustus aanstaande is de Tuin van Bram de Groote in Uithoorn van 13.00 tot 16.00 uur opengesteld voor bezoekers. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, is nu een bezienswaardigheid. Bram de Groote wist zijn woonboot aan de Boterdijk om te toveren tot een bungalow te midden van allerlei exotische bomen, heesters en planten. Met dank aan zijn zonen op de grote vaart en aan kennissen die uit het buitenland een stekje of zaad meenamen. Toen Bram de Groote stierf zou hij gezegd hebben: 'Ik laat jullie alleen maar werk na'. Het pareltje van Uithoorn is nu in beheer bij Landschap Noord-Holland en wordt liefdevol onderhouden door een tiental vrijwilligers. Die zijn 8 augustus aanwezig om bezoekers de nodige informatie te geven.

Bezoekers kunnen zien hoe de natuur zich al weer voorbereidt op het volgende jaar. Waar eerst bloemen te zien waren, groeit nu een grote verscheidenheid aan vruchten en zaden. De fruitbomen in de boomgaard dragen volop fruit. De bijen verzamelen hun laatste honing om daarmee de winter door te komen. De imker heeft een geweldige oogst en biedt bezoekers echte natuurzuivere bloemenhoning aan.

De tuin ligt op de hoek van de Elzenlaan en Boterdijk in Uithoorn. Parkeergelegenheid op korte afstand in de Glanskopmees. Openbaar vervoer: bus 170 van Connexxion, uitstappen Watsonweg. Toegang gratis.

Foto: De imker verkoopt vers geslingerde honing tijdens de open dag.
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland