Gemeente Hilversum

Deel Larenseweg wordt in fasen heringericht vanaf maandag 9 augustus

publicatiedatum: woensdag 4 augustus 2010

Op maandag 9 augustus start de herinrichting van het gedeelte van de Larenseweg vanaf de spoorlijn tot aan de rotonde Jan van der Heijdenstraat. Dit jaar wordt alleen het wegvak aangepakt vanaf het spoor tot net voorbij de kruising Larenseweg/Eemnesserweg. Naar verwachting wordt volgend jaar het gedeelte tussen de Eemnesserweg en de rotonde Jan van der Heijdenstraat. De herinrichting maakt deel uit van de stedelijke vernieuwing Over 't Spoor.

De werkzaamheden
De belangrijkste verandering is dat tussen de Jan van der Heijdenstraat en het spoor aan beide zijden van de Larenseweg een vrijliggend fietspad wordt aangelegd. Om die fietspaden goed te kunnen aansluiten op de Noorderweg, wordt ook de bocht bij het spoor en de kruising Noorderweg/Geuzenweg aangepakt. Het tweerichtingen fietspad op het betreffende deel van de Larenseweg wordt dus opgeheven, behalve tussen de Eemnesserweg en de Zuiderweg. De nieuwe indeling van de weg betekent een volledige reconstructie van de weg, van gevel tot gevel.

Gefaseerde uitvoering
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zullen elf weken duren: t/m vrijdag 22 oktober.

In de eerste drie weken wordt gewerkt vanaf de kruising Noorderweg/Geuzenweg tot halverwege de uitrit van busmaatschappij Connexxion, daarna twee weken vanaf het punt halverwege de uitrit van Connexxion tot voorbij de aansluiting van de Kleine Drift. Vanaf maandag 13 september wordt er zes weken gewerkt tussen de Kleine Drift en het eindpunt van dit jaar, net voorbij aantakking van de Eemnesserweg. In de laatste twee van die zes weken is de kruising Larenseweg/Eemnesserweg afgesloten.

Bereikbaarheid
In de eerste vijf weken is er tussen de Noorderweg en de Kleine Drift in beide richtingen geen autoverkeer mogelijk. Bovendien is in de eerste drie weken de toegang tot de Geuzenweg geblokkeerd.

Omleidingen
Al vanaf de start van de werkzaamheden wordt autoverkeer stad in op de rotonde Jan van der Heijdenstraat/Larenseweg omgeleid in de richting van de Beatrixtunnel. En in de eerste vijf weken wordt autoverkeer komend vanaf de centrumzijde van het spoor na de kleine spoorwegovergang linksom over de Noorderweg en de Simon Stevinweg naar de Johannes Geradtsweg omgeleid.
Maar het liefst ziet de gemeente dat automobilisten die vanuit het centrum naar wijken over 't spoor willen om in de eerste vijf weken van de herinrichting Larenseweg de `kleine spoorbomen' te mijden en gebruik te maken van de Beatrixtunnel of het viaduct Johannes Geradtsweg. Op de Naarderstraat wordt ter hoogte van de bioscoop ook al een omleiding in de richting van het viaduct aangegeven.