Watersportverbond - KNWV

Sail for Gold: Olympische test Nederlandse zeilers

woensdag 4 augustus 2010

Maandag 9 augustus start de Skandia Sail for Gold Regatta in Weymouth op de National Sailing Academy in Portland, Zuid Engeland.

Dit World Cup evenement van de internationale zeilbond ISAF wordt op exact dezelfde locatie gehouden als de Olympische Spelen die over iets minder dan twee jaar van start gaan. Er staan momenteel al meer dan 700 zeilers uit maar liefst 57 landen ingeschreven voor deze laatste ISAF World Cup van dit zeilseizoen.

Gezien het grote aantal inschrijvingen kan worden gezegd dat dit event voor vele zeilers een belangrijke testcase is. Voor de Nederlandse topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg is dat zeker ook het geval. De Nederlandse Delta Lloyd Kernploeg is aanwezig met 15 topzeilers in zes verschillende Olympische zeildisciplines en 5 topzeilers in twee Paralympische klassen. 470-zeilsters Margriet Fokkema en Marieke Jongens zullen niet deelnemen aangezien de schouderblessure van Fokkema nog niet voldoende is hersteld.

Technisch Directeur Hans Bouscholte: âWij beoordelen de prestaties van onze topzeilers op WKâs, EKâs en op pre-Olympische testevenementen zoals deze. Hier goed presteren in een sterk veld is cruciaal voor onze zeilers om te laten zien dat ze in staat zijn om een medaille te winnen op de Olympische Spelen."

Schema
Zondag 8 augustus - briefing voor coaches & openingsceremonie
Maandag 9 augustus - races dag 1
Dinsdag 10 augustus - races dag 2
Woensdag 11 augustus - races dag 3
Donderdag 12 augustus - races dag 4
Vrijdag 13 augustus - races dag 5
Zaterdag 14 augustus - medal Races

Topzeilen zal tijdens de ontknoping van dit evenement ( 12-14 augustus) dagelijks videoverslag doen: www.topzeilen.tv

Volg de Delta Lloyd Kernploeg ook via social media:
⢠www.twitter.com/topzeilen
⢠www.facebook.com/topzeilentv
⢠www.zeilen-watersport.hyves.nl