Gemeente Purmerend

Spurd-ZomerPurVak

05 augustus 2010

In de laatste twee weken voor het einde van de zomervakantie van het basisonderwijs is er in Purmerend de Spurd-ZomerPurVak. In verschillende wijken en in de tweede week ook in het Spurd-Leeghwaterbad kunnen jongeren dan sporten en sportief spelen. De toegang is gratis, behalve voor het zwembad.

De ZomerPurVak begint maandag 9 augustus en de laatste dag is vrijdag 20 augustus. Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er tijdens de ZomerPurVak sportieve activiteiten in sportzalen De Kraal en De Weide in Weidevenne, in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid en in sportzalen Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord. In alle sportaccommodaties staat een springkussen en kunnen de jongeren onder meer voetballen, badmintonnen en tafeltennissen. Elke dag zijn er extra, bijzondere materialen en/of sportieve activiteiten. De sportzalen zijn maandag tot en met vrijdag open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Donderdag 19 augustus is er een GPSpeurtocht door park De Noord en Overwhere. Vooraf aanmelden via www.spurd.nl is verplicht.

Volleybal clinic
In de tweede week van de ZomerPurVak is er elke dag in een andere sportzaal een volleybal clinic. Daar zijn dan de beginselen van het volleybal te leren. Elke dag zijn er prijzen te winnen bij het volleyballen. Vrijdag 20 augustus is er het
ZomerPurVak-beachvolleybaltoernooi op het terrein van KV Purmer in Purmer-Noord.

Sportbus en kano varen
Ook voor deze leeftijdsgroep is de sportbus van de ZomerPurVak met onder meer een springkussen en kano's elke dag in een andere wijk. De sportbus staat maandag bij het Weidelandpad (Weidevenne), dinsdag in park De Driegang (Purmer-Zuid), woensdag in het Leeghwaterpark (Purmer-Noord), donderdag in het Gorsebos (De Gors) en vrijdag bij Brede School De Weide (Weidevenne). Het is elke dag mogelijk te zeilen op het meertje aan de Gorslaan. De tijden van de sportbus en het zeilen zijn gelijk aan de openingstijden van de sportzalen. De ZomerPurVak in de sportzalen en buiten is gratis toegankelijk.

Spurd-Leeghwaterbad
In het zwembad is er vanaf maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus ZomerPurVak van 12.00 uur tot 15.00 uur. Elke dag zijn er naast een groot aantal speelattributen ook wisselende sportieve activiteiten voor verschillende leeftijden. Voor de ZomerPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad betaalt de bezoeker de reguliere toegangsprijs: EUR 4,90 of woensdagmiddag EUR 4,40. Overigens kunnen de waterliefhebbers voor dat bedrag ook na of voor de sportieve activiteiten van de ZomerPurvak vrij zwemmen. Het ZomerZwemabonnement - voor EUR 35,00 tot en met zondag 29 augustus - is geldig.

Activiteiten voor jeugd vanaf dertien jaar
Voor jongeren vanaf dertien jaar is er ZomerPurVak in sporthal Spurd-De Beukenkamp aan de Van IJsendijkstraat in Overwhere. De sporthal is maandag tot en met donderdag open van 13.30 uur tot 16.00 uur. Zij kunnen maandag tot en met donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur ook naar sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. De toegang is gratis.

Programma Spurd-ZomerPurVak
Het volledige programma ZomerPurVak 2010 staat op www.spurd.nl. Voor nadere informatie over de Spurd-ZomerPurVak is het maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.15 uur mogelijk contact op te nemen Spurd, telefoon (0299) 418 100.

bron: Spurd