RTL Group

Unieke docu 'AFC Ajax: Twee Weken Tussen Hoop en Vrees' bij RTL 7

Het voetbalseizoen 2009/2010. Met nog maar één punt achterstand op FC Twente, kwam het dertigste kampioenschap en de felbegeerde derde ster op het shirt heel dichtbij voor Ajax. De RTL 7-documentaire Twee Weken Tussen Hemel En Aarde portretteert de beleving binnen alle geledingen van de club tijdens de allesbeslissende laatste twee weken van het seizoen, van de spelers en de technische staf tot de directie en de medewerkers achter de schermen.

Er worden voorbereidingen getroffen voor huldigingen en feesten, de kampioensshirts worden bedrukt; iedereen houdt rekening met of leeft op zijn manier toe naar het mogelijke kampioenschap. De documentaire laat zien hoe alle betrokkenen één gemeenschappelijke deler hebben, namelijk de liefde voor hun club, die voor een beursgenoteerde onderneming als Ajax van onschatbare waarde is.

Aan de hand van uniek beeldmateriaal wordt de spanning in de voorbereiding, de emotie rondom de laatste speeldag van de Eredivisie en de euforie na het winnen van de KNVB Beker op indringende wijze in beeld gebracht. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een cameraploeg bij Ajax deze unieke kans kreeg om mee te lopen in zon spannende fase van het voetbalseizoen.

Uitzending: RTL 7, maandag 9 augustus, tussen 22.00 en 23.20 uur. Website: www.rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.