Smeerolie bouwt Grand Prix wagen

09/08/2010 10:15

ExxonMobil

Smeerolie bouwt Grand Prix wagen

Creatief platform smelt 1.200 Mobil 1 New Life smeerolieflessen om naar een aerodynamische Grand Prix wagen

Breda, 9 augustus 2010 - Kunstenaars van het creatieve platform Smeerolie hebben uit ruim 1.200 Mobil 1 New Life olieflessen een model van een Grand Prix Car op ware grootte nagebouwd. De kunstenaars Lory Caldarella en Hans Kooijman hanteerden een speciale smelttechniek om de nieuwe Mobil 1 New Life olieflessen aan elkaar te bevestigen en de aerodynamische lijnen aan te kunnen brengen. ExxonMobil gaat de wagen gebruiken om de introductie van de nieuwe Mobil 1 New Life verpakkingen bekend te maken. Klik op de link voor de video van de 'making of' Mobil 1 Grand Prix Car.

"We hebben de kunstenaars van Smeerolie gevraagd mee te denken hoe we onze nieuwe Mobil 1 New Life smeerolieverpakking onder de aandacht kunnen brengen", aldus Yves van der Sypt, Automotive Manager Benelux bij ExxonMobil Lubricants & Specialties. "De nieuwe verpakking maakt het voor de consument gemakkelijker om snel de juiste motorolie te kiezen. De Mobil 1 New Life is geschikt voor de meeste auto's, zelfs een Grand Prix racewagen kan er zijn rondes mee rijden. We gaan de Mobil 1 New Life Grand Prix Car inzetten voor verschillende promotionele doeleinden waar we onze nieuwe productlijn onder de aandacht willen brengen."

De Smeerolie kunstenaars kijken tevreden terug op de bouw van de wagen: "Het is altijd leuk om een deel van zo'n bijzonder project te mogen zijn. We zijn erg blij dat ExxonMobil net zo tevreden is met het eindresultaat als wij dat zijn. Aanvankelijk dachten we de flessen gewoon te kunnen lijmen, maar de oplossing kwam uit een onverwachte hoek", aldus Lory. "De Mobil 1 New Life Grand Prix Car is gebouwd met behulp van een föhn en strijkijzer." Klik op de link Mobil 1 Grand Prix Car voor de 'making of' . De uitgebreide versie staat op de Mobil 1 website http://www.mobil-1.com.





http://www.mobil-1.be/dutch/cms/smeerolie-gp-wagen.aspx