Politie Gelderland-Zuid

Weer te veel gedronken

maurik, 09-08-2010 o De politie heeft een 41-jarige man uit Opheusden zondagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Uiteindelijk vertrok de man vanaf het politiebureau met enkele gerechtelijke vonnissen en bekeuringen.

Rond 02.30 uur vannacht controleerde een bijzonder opsporingsambtenaar op de Rijnbandijk de automobilist. Toen bleek dat de man nog een boete te betalen had, informeerde hij de politie. De agenten roken dat de bestuurder alcohol had gebruikt; een blaastest bevestigde dit.

Niet 1e keer

Aan het politiebureau blies de man 505 ugl, terwijl het wettelijk maximum is gesteld op 220 ugl. Naast de nog niet betaalde boete van 90 euro, is aan de man een gerechtelijk uitspraak uitgereikt. Daarin is hem meegedeeld dat hij nog 850 euro moet betalen en 7 maanden niet mag rijden. Reden daarvan is een eerdere overtreding van de alcoholwetgeving.

Uiteindelijk vertrok de man te voet met een nog te betalen boete van 90 euro, een gerechtelijke uitspraak, een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. (1)

Laatst gewijzigd 09-08-2010 9:59 | © Regio Gelderland-Zuid |