Politie Groningen

Maandag 9 augustus 2010

Provincie Groningen , 09-08-2010

Mannen aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 19-jarige man uit Groningen en een 20-jarige kompaan uit de stad aangehouden voor mishandeling. De agenten zagen in de Kleine Peperstraat twee mannen naar hun zwaaien. Twee andere mannen renden weg. Een van de twee zwaaiende mannen liet weten net door het andere tweetal hard op het achterhoofd geslagen te zijn. Met behulp van de camera werd het vluchtende duo door agenten aangetroffen in de Naberpassage. De twee werden in de boeien geslagen en zitten vast. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken jongen aangehouden

MUNTENDAM De politie heeft zondagnacht een 15-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor openbare dronkenschap. De tiener belde continue zonder directe aanleiding de politie. In eerste instantie werd de jongen door de agenten gewaarschuwd. Maar toen hij toch bleef bellen en daarnaast midden op straat een gevaar was voor zichzelf en het overige verkeer op de Middenweg, werd hij door de agenten aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot. De 15-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij mag zijn roes in de cel uitslapen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

MARUM Een 30-jarige man uit Gieten is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de A7 bij Marum. De man raakte de macht over het stuur kwijt nadat hij vermoedelijk onwel werd. Agenten troffen de man op de achterbank van de auto aan. Hij had geen veiligheidsgordel gedragen. De Drent zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto zaten twee herdershonden, zij bleven ongedeerd en werden opgehaald door de ouders van het slachtoffer. De politie van Groningen heeft in samenwerking met de collegas van Friesland van de aanrijding een registratie gemaakt.

Camperbestuurder glijdt van talud

BORGERCOMPAGNIE Een 70-jarige man uit Veendam is zondagmorgen in Borgercompagnie gewond geraakt nadat hij met zijn camper van een talud af was gereden. De man stond geparkeerd op een stuk weiland en wilde keren om van het terrein te rijden. De Veendammer had niet door dat vlak achter hem een kanaaltje zat en gleed met zijn voertuig tegen een aantal palen in een sluis. De 70-jarige is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Man mishandelt vriendin

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in de Korrewegwijk een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De verdachte had in een woning in die wijk zijn 19-jarige vriendin mishandeld. De politie ging naar de woning na een melding dat er veel geschreeuw vanuit het huis te horen was. Toen de agenten bij de voordeur stonden, hoorden zij een klap. Om zo snel mogelijk binnen te komen werd de deur geforceerd. De Delfzijlster is ingesloten voor verhoor.

Hoeveelheid drugs in auto aangetroffen

HOOGEZAND De politie heeft zondagavond op de Erasmusweg een 25-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden. De man wordt verdacht van drugsbezit. De politie kreeg eerder die avond een melding dat iemand was mishandeld. De melder gaf een omschrijving van de auto door. Agenten zagen een soortgelijke auto op de Erasmusweg staan en controleerden de personen bij de auto. Een van hen bleek een zakje drugs bij zich te hebben. In de auto werd ruim 90 gram harddrugs gevonden. De 25-jarige man is ingesloten voor verhoor.

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt na wheely

GRONINGEN Een 32-jarige motorrijder uit Groningen heeft de komende tijd niet de beschikking over zijn rijbewijs. Het roze pasje werd zondagavond in beslag genomen op het Gedempte Zuiderdiep in zijn woonplaats. De man reed meerdere keren op zijn achterwiel door de binnenstad. In een geval maakte hij een zogenaamde wheely voor een bioscoop waar op dat moment meerdere mensen buiten stonden. Hij reed bovendien op het achterwiel enkele fietsers voorbij. Omdat de motorrijder met zijn capriolen ernstig gevaar veroorzaakte voor de omstanders, werd hij aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N33, Bareveld - aansluiting A7, snelheidscontrole
* N366, Veendam Stadskanaal, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.
* Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 558, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 814, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.