Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 09-08-2010

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Mede dankzij de hulp van meerdere passanten, konden agenten op zondagavond 8 augustus drie vermoedelijke inbrekers aanhouden.

Rond 18.00 uur zag een getuige dat drie jongens de toegangsdeur naar de kelderboxen van een flat aan de Venus binnengingen. Hij vertrouwde het niet en ging poolshoogte nemen. Daarbij hoorde hij iets bij de kelderboxen omvallen en zag vervolgens het drietal wegrennen. Bij de kelderboxen bleek een bromfiets op zijn kant te liggen en een kelderbox was opengebroken.

De getuige belde 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. De getuige gaf een duidelijk signalement en de vluchtrichting van de verdachten. Aan de hand daarvan stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Op het Monitorplein spraken agenten met meerdere passanten, die hen meldden dat de verdachten daar ergens naar binnen waren gegaan. Agenten gingen naar de betreffende woning en hielden daar de drie verdachten, jongens van 12,13 en 14 jaar oud en allen afkomstig uit IJsselstein, aan. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de kelderbox en van de daaruit gestolen bromfiets deed aangifte van de inbraak.

Veel te hard

VIANEN/CULEMBORG Een automobilist raakte op zondagmiddag 8 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 17.30 uur surveilleerden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Zij zagen een automobilist met hoge snelheid in de richting van Den Bosch reed en gingen achter hem aan. Zij klokten hem ter hoogte van Vianen op (al gecorrigeerd) 152 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De automobilist, een 26-jarige man uit Neerijnen, werd op de Rietveldseweg (Provincialeweg N320) in Culemborg aan de kant gezet. Gezien de ernst van de overtreding (62 km/u te hard) moest de Neerijner zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal.