Royal Haskoning


09-08-2010
Royal Haskoning bereikt belangrijke mijlpaal in Zuid-Afrika

Royal Haskoning, het wereldwijd opererende adviesbureau met consultants, architecten en ingenieurs, heeft een belangrijke mijlpaal op veiligheidsgebied bereikt in Zuid-Afrika. Op het Meerkat II project in Sasolburg, is maar liefst één miljoen uren zonder ernstige ongevallen gewerkt. Ondermeer door deze prestatie weet Royal Haskoning de positie op de Zuid-Afrikaanse markt te versterken. In juli 2008 heeft de Zuid-Afrikaanse Olie multinational Sasol aan Royal Haskoning gevraagd om de `Engineering, Procurement and Construction management' (EPCm) voor een volledig geautomatiseerde state-of-the-art chemische batch fabriek in Sasolburg, Zuid Afrika op zich te nemen.

Dat was de tweede keer dat Royal Haskoning een dergelijke opdracht kreeg. In 2006 is Royal Haskoning namelijk gestart met het Meerkat I project dat de EPCm voor een gelijkwaardige fabriek in Europa betrof. Sasol heeft dit project met twee prijzen bekroond, één daarvan was de `Sasol Project of the Year 2008 award'.

Het nieuwe huidige Meerkat II project betreft, naast de engineering en constructie voor de chemische fabriek, ook andere faciliteiten als een stafgebouw, een remote controle room, een platform om te laden en lossen, een tankpark, een opslagplaats en een onderhoudsfaciliteit.

"We zijn erg trots dat niet alleen onze eigen mensen, maar ook het team van de opdrachtgever Sasol en alle contractors deze uitmuntende prestatie hebben geleverd. Extra complimenten voor HSEcoördinatoren, supervisors en constructiemedewerkers die er dagelijks voor zorgen dat de werkzaamheden op veilige basis kunnen worden uitgevoerd", aldus Hans-Jochem de Kleijn, Project Engineer bij Royal Haskoning.