Politie Drenthe

Maandag 9 augustus 2010

Provincie Drenthe, 09-08-2010

Man aangehouden voor heling

EMMER COMPASCUUM Zondagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Emmer Compascuüm aangehouden. De man wordt er van verdacht een gestolen bromfiets aan te bieden via het internet. De rechtmatige eigenaar zag dat zijn bromfiets te koop werd aangeboden op internet. Deze bromfiets was vorige maand echter gestolen. Hierop is de politie gealarmeerd en heeft de man in een woning aan de Kanaal A NZ aangehouden wegens heling. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor belediging agent

MEPPEL De politie heeft zondagavond een 56-jarige vrouw uit Wanneperveen aangehouden. De vrouw passeerde twee agenten op de Steenwijkerstraatweg en spuugde in de richting van hen. Toen de agenten haar op de Ceintuurbaan daarop aanspraken beledigde zij de agenten meerdere malen. De vrouw is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

EMMEN De politie heeft zondagmiddag een 31-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die middag een fiets te hebben gestolen bij het Scheperziekenhuis. Op de bewakingsbeelden was te zien dat de man een afgesloten fiets mee nam. Agenten zagen de man later fietsen op het fietspad langs de Hondsrugweg. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilisten aangehouden

HOOGVEEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 44-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over De Fazant toen agenten hem staande hielden voor een alcoholcontrole. De man blies 445 ug/l (1 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

ROLDE De politie heeft zondagavond een 38-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed over de Groloërstraat toen hij gevraagd werd een blaastest af te nemen. Hij blies 330 ug/l (0,8 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Vier jongeren aangehouden voor nachtelijke zwempartij

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige vrouw uit Meppel, een 21-jarige vrouw uit Meppel, een 25-jarige man uit Meppel en een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Het viertal was een afgesloten zwembad aan de Jan Tooroplaan binnen gegaan om in het buitenbad te gaan zwemmen. Het viertal is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding diefstal en heling

ASSEN Zondagmiddag zijn een 56-jarige man en een 38-jarige man, beide uit Assen, aangehouden. Een 28-jarige vrouw zag op het internet dat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Zij alarmeerde hierop de politie. De verkoper van de fiets, de 56-jarige man, verklaarde dat hij die fiets had gekocht van de 38-jarige man. De 38-jarige man bekende dat hij de fiets had gestolen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.