Gemeente Barneveld


Parkeeroplossing voor SWOB bij Veluwehal

De gemeente Barneveld heeft het toekomstige parkeerprobleem van SWOB-deelnemers in de Veluwehal opgelost. Van 1 september tot en met 31 december 2010 worden twaalf parkeerplaatsen bij de Veluwehal gereserveerd voor deelnemers aan SWOB-activiteiten. In 2011 wordt, eerder dan de bedoeling was en zo snel mogelijk, achteraf betaald parkeren ingevoerd op het parkeerterrein van de Veluwehal. Na de invoering van het achteraf betaald parkeren bij de Veluwehal krijgen deelnemers aan SWOB-activiteiten met een relevante beperking een uitrijkaart tegen gereduceerd tarief.

Na de zomervakantie maakt de Stichting Welzijn Ouderen Barneveld samen met het Rode Kruis afdeling Welfare gebruik van de volledig gerenoveerde eerste verdieping van de Veluwehal. Vanaf het moment, dat deze verhuizing in beeld kwam, heeft de SWOB aandacht gevraagd voor de parkeersituatie voor deelnemers aan de SWOB-deelnemers. Ook de fractie van PRO'98 heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken om een goede parkeeroplossing te realiseren. In overleg met de SWOB is vooral gezocht naar een oplossing voor díe deelnemers, die een relevante beperking hebben, maar (nog) niet beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart. De overige deelnemers zullen vooral met de fiets of te voet naar de Veluwehal kunnen komen of de auto op de gratis parkeerplaats Vetkamp kunnen parkeren.

Achteraf betaald parkeren bij de Veluwehal
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om van 1 september 2010 tot en met 31 december 2010 maximaal twaalf parkeerplaatsen bij de Veluwehal te reserveren voor deelnemers aan de SWOB-activiteiten. Deze parkeerplaatsen worden voorzien van een bordje met de tekst `Parkeren uitsluitend SWOB'. De SWOB ontvangt voor deze parkeerplaatsen maximaal twaalf parkeerontheffingen. De kosten van deze parkeerontheffingen worden bij de SWOB in rekening gebracht.

De gemeente Barneveld voert - eerder dan de bedoeling was - zo snel mogelijk in 2011 achteraf betaald parkeren bij de Veluwehal in. Naar verwachting neemt de parkeerdruk hierdoor af en ontstaat er meer ruimte voor deelnemers aan SWOB-activiteiten om bij de Veluwehal te parkeren. De gemeente Barneveld heeft met de SWOB afgesproken, dat voor deelnemers met een relevante beperking een gereduceerd parkeertarief wordt gehanteerd. In de periode september-december 2010 wordt bekeken hoeveel deelnemers van zo'n gereduceerd tarief gebruik zullen maken. Op dit moment is nog niet bekend welke reductie van toepassing is. Dat wordt na afloop van de periode september-december 2010 duidelijk.

De SWOB heeft ingestemd met de door de gemeente Barneveld voorgestelde maatregelen.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl