Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 09-08-2010

Oproep getuigen: op heterdaad betrapt bij poging inbraak

AMERSFOORT Op zondag 8 augustus ontving de politie rond 16.00 uur de melding van een doortastende getuige dat zij twee jongens betrapte op het inbreken bij de buren. De getuige zag op de galerij van een flat aan de Leonorehof het duo staan. Eén van hen probeerde met behulp van een breekijzer een raam te open. De getuige begon vervolgens te roepen, waarop de jongens vluchtten via de trap van de galerij. Beneden aangekomen staken zij de Leonorehof over richting de Leonorestraat, waar zij uit het zicht verdwenen.

De getuige schakelde vervolgens de politie in die in de omgeving ging zoeken. Ook werd een oproep via burgernet gedaan. De politie trof de verdachte niet meer aan.

Signalement:

Dader 1:

Jongen, negroïde uiterlijk, zwart/krullend haar, tussen 15 en 18 jaar oud, tussen 155 en 160 centimeter lang, normaal postuur. Hij droeg een grijs jasje of vest met lange mouwen en een donkerblauwe spijkerbroek.

Dader 2:

Jongen, zuid-Europees uiterlijk, zwart/stijl haar, tussen 15 en 18 jaar oud, tussen 165 en 170 centimeter lang, normaal postuur. Hij droeg een zwart T-shirt, een lichtblauwe spijkerbroek en een blauw petje.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT Op zondag 8 augustus heeft de politie rond 20.45 uur, na een melding dat een vechtpartij op de Meridiaan plaatsvond, drie mannen aangehouden. Ter plekke zien agenten in eerste instantie een bestuurder met een bebloed gezicht wegrijden. Daarop laten zij de de 24-jarige man uit Amersfoort stoppen. De man wil echter niets vertellen.

Kort daarna komen twee mannen 18 en 21 jaar uit Amersfoort - met een ander voertuig aanrijden. Beiden waren gewond, scholden luidkeels en één van hen kwam met een metalen buis in zijn hand aanlopen. Daarop werden de drie mannen meteen aangehouden en de buis in beslag genomen. Na behandeling van het letsel zijn ze ingesloten voor nader verhoor en onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

Oproep getuigen: Inbraak in woning

AMERSFOORT Op zondag 8 augustus kreeg de politie rond 21.10 uur de melding dat een vermoedelijke inbreker was gezien bij een inbraak aan de Aïdastraat. De inbreker is via een opengebroken raam aan de achterzijde binnengekomen. Er is computerapparatuur weggenomen uit de woning.

Alerte omwonenden zagen een man wegfietsen die mogelijk betrokken is bij de inbraak. Hij reed weg vanaf de achterzijde van de woning via een brandgang in de richting van de Rigolettostraat.

Zijn signalement is als volgt: een blanke man, kaal, slank postuur, lengte tussen 175 en 180 centimeter lang, ongeveer 35 jaar oud. Hij droeg op dat moment een donker jack met op de achterzijde een opschrift, een blauwe spijkerbroek en hij reed weg op een donkerkleurige herenfiets.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.