Politie Hollands Midden

Boskoop - twee jongens aangehouden na poging diefstal scooter

Boskoop, 09-08-2010 o Twee mannen zijn zondagnacht 8 augustus omstreeks 2.30 uur op de Bootstraat in Boskoop aangehouden omdat ze vermoedelijk een scooter wilde stelen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Boskoop en een 15-jarige man eveneens uit Boskoop.

Een getuige belde de politie omdat hij zag dat de twee aan de scooter stonden te rommelen. De politie ging direct naar de Bootstraat en trof daar de twee mannen aan. Ze werden aangehouden en meegenomen voor verhoor. De verdachten verklaarden niet de scooter wilden stelen, maar een onderdeel ervan. De politie zet het onderzoek voort.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde, zo blijkt uit dit bericht. Dankzij een oplettende getuige is vermoedelijk erger voorkomen. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer informatie op: www.1-1-2heterdaad.nl.