Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.23 uur

Utrecht, 09-08-2010

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft een 46-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van aanranding. Zondagavond stond een 14-jarig meisje uit Benschop samen met haar moeder op het Stationsplein toen een man haar verschillende keren onzedelijk betaste. De politie werd gealarmeerd en kon de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vechtpartij

UTRECHT Zondagavond rond 22.30 uur kreeg de politie een melding van een massale vechtpartij op de Simplonbaan. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige man uit Nieuwegein aan, die verwondingen had aan zijn gezicht. Hij verklaarde een conflict te hebben gehad met een man uit Utrecht. Dit was geëscaleerd en dat hij door meerdere personen was aangevallen. Agenten hebben het slachtoffer geadviseerd zich medisch te laten behandelen. Er is een afspraak gemaakt om aangifte te komen doen. De politie stelt een onderzoek in.

Belediging

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen rond 08.30 uur vier personen aangehouden voor belediging en belemmering. De politie kreeg een melding dat op de Oudegracht een meisje zou worden mishandeld. Agenten troffen ter plaatse twee vrouwen van 21 jaar uit Utrecht en Maarssen en twee mannen van 24 en 33 jaar uit Utrecht aan met bloed aan de kleding. Alle personen waren onder invloed van alcohol en/of drugs en moeilijk aanspreekbaar. Een getuige vertelde dat het viertal ruzie had gekregen en elkaar met een gebroken flesje te lijf was gegaan. Gedurende het gesprek op straat moesten agenten het viertal opnieuw uit elkaar halen en werden zij uitgescholden. Agenten besloten het viertal aan te houden en hebben gepast geweld moeten toepassen. Tegen alle vier wordt proces-verbaal voor belediging opgemaakt.