Kraft Foods neemt uit voorzorg Liga Tweede Stap terug

09/08/2010 11:46

Weber Shandwick Nederland

Oosterhout, 9 augustus 2010 - Kraft Foods neemt uit voorzorg Liga Tweede Stap terug uit de markt om de gebruiksinstructies op de verpakking aan te passen en duidelijker te maken voor gebruik bij kinderen van 6 tot 9 maanden.

Recent advies van experts geeft aan dat het product niet langer geschikt is om als droge biscuit te geven aan kinderen van 6 tot 9 maanden. Voor kinderen van die leeftijd kan het te lang duren voordat de biscuit zacht wordt in de mond waardoor de kans op eventueel ongemak en verstikkingsverschijnselen niet volledig kan worden uitgesloten. Voor kinderen van 6 tot 9 maanden is de biscuit alleen veilig als papje waarbij het product eerst wordt verkruimeld en vervolgens wordt gemengd met een vloeistof, zoals melk, of wordt gemengd met een fruithapje. Voor kinderen vanaf 9 maanden is het product veilig; als droge biscuit of als papje.

Kraft Foods hanteert zeer strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Daarom neemt de onderneming het product terug uit voorzorg, om de gebruiksinstructies op de verpakking aan te passen. Kraft Foods zal advertenties plaatsen in de belangrijkste media, met het volgende advies:


- Het product is in alle vormen veilig voor kinderen vanaf 9 maanden


- Voor kinderen van 6 tot 9 maanden, is het product alleen geschikt als papje waarbij het product eerst wordt verkruimeld en vervolgens wordt gemengd met een vloeistof, zoals melk, of wordt gemengd met een fruithapje. De biscuit mag NIET DROOG worden gegeven aangezien het te lang kan duren voordat het zacht wordt in de mond waardoor de kans op eventueel ongemak en verstikkingsverschijnselen niet volledig kan worden uitgesloten.


- Als u extra informatie wilt of u weet niet zeker wat te doen, dan kunt u het gratis telefoonnummer bellen voor aanvullend advies: 0800 - 0221200


- Als u het product niet meer wilt gebruiken dan kunt u het aankoopbedrag terug ontvangen. U kunt dan de streepjescode samen met zijkant van de doos met de houdbaarheidscode terugsturen naar: Liga, Antwoordnummer 1366, 6200 VB Maastricht (geen postzegel nodig), met vermelding van naam, adres, woonplaats en bankrekeningnummer


- Deze voorzorgsmaatregelen hebben geen betrekking op alle andere Liga producten

Kraft Foods verontschuldigt zich voor het ongemak die deze voorzorgsmaatregelen met zich meebrengen.