Politie Hollands Midden

Leiden - Auto gestolen

Leiden, 09-08-2010 o Op de Schubertlaan in Leiden is zondagavond 8 augustus een rode Volkswagen Golf gestolen. De eigenaar hoorde het autoalarm van zijn auto afgaan en rende naar buiten. Daar bleek dat de dader(s) het al was gelukt de auto open te breken, te starten om vervolgens weg te rijden.

Een week ervoor was al een poging geweest om de auto te stelen; vermoedelijk zijn de dader(s) teruggekomen om het voertuig alsnog te stelen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De auto is inmiddels als gestolen gesignaleerd. Getuigen die de auto hebben zien wegrijden en/of de bestuurder hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Hoort u een autoalarm, kijk dan altijd even of er bijvoorbeeld niet een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos. Of als een persoon zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.