Politie Rotterdam Rijnmond

POLITIE BEBOET SPANJAARDEN

Datum publicatie: 09-08-2010 10:36

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft zondagmiddag twee Spaanse toeristen aangehouden.

Rond vier uur kreeg de politie de melding dat twee mannen een gat probeerden te knippen in het hek van het rangeerterrein van de RET tussen de Fascinatioboulevard en de 's Gravenweg. Medewerkers van de RET hadden dit gezien op camerabeelden.

Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen, vluchtten de twee verdachten via de sloot naar de Fascinatioboulevard. Daar werden de mannen aangehouden. Het bleek om Spanjaarden van 22 en 25 jaar oud te gaan, die verklaarden een rondreis door Europa te maken.

In de rugzakken van de mannen troffen agenten dertien verfspuitbussen aan. Uit onderzoek bleek dat de verdachten niet daadwerkelijk iets hadden vernield bij het rangeerterrein. Toch kregen ze een boete. Het is namelijk verboden om kleur- of verfstof of verfgeedschap te vervoeren of bij je te dragen op de openbare weg.

De Spanjaarden kregen beide een transactie aangeboden van 90 euro. De twee hebben de boete voldaan en zijn verder gegaan met hun rondreis. De politie heeft de spuitbussen in beslag genomen.