Politie Rotterdam Rijnmond

ROOFOVERVAL AAN

POLITIE HOUDT VERDACHTEN ROOFOVERVAL AAN

Datum publicatie: 09-08-2010 09:35

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft maandagochtend twee mannen aangehouden, die ervan worden verdacht een taxichauffeur te hebben beroofd.

Een 38-jarige Rotterdamse taxichauffeur pikte rond kwart voor vijf twee klanten op, op de taxistandplaats aan de Mathenesserweg. Een van de klanten ging voorin zitten, de ander nam achterin plaats.

De chauffeur was nog maar net vertrokken, of de man achter hem greep hem in zijn nek. De man naast hem dreigde hem neer te schieten als hij niet snel zijn geld gaf. De chauffeur gaf zijn belagers een geldbedrag, daarna vluchtten de twee.

De taxichauffeur belde de politie en gaf de signalementen van de verdachten door. Agenten stelden meteen een onderzoek in en hielden op het Mathenesserplein twee mannen staande, waarvan ze dachten dat die aan het signalement voldeden.

Op dat moment kwam net de taxichauffeur voorbij gereden. Hij was onderweg naar het politiebureau om aangifte te doen. Hij herkende de twee mannen als zijn belagers en gaf dat meteen door aan de agenten. Die hielden de twee, Rotterdammers van 33 en 39 jaar oud aan. Bij de twee is geen vuurwapen aangetroffen.