Gemeente Lelystad

Recordaantal vluchten boven Lelystad

Maandag 9 augustus 2010

Het vliegtuigsignaleringssysteem van de gemeente Lelystad heeft in de maand juli 2010 een recordaantal van 6.076 vluchten boven het stedelijk gebied van Lelystad geregistreerd en vastgelegd. Het aantal kan een indicatie zijn dat de recessie in de luchtvaarteconomie voorbij is. Er zijn geen "overtredingen" waargenomen.

Schipholverkeer niet te laag

Het beeld dat vliegverkeer boven Lelystad zich aan de geldende afspraken houdt betreffende vlieghoogten, werd in juli weer bevestigd. Van het dalende vliegverkeer op Schiphol vloog geen enkel vliegtuig lager dan 4.000 voet (circa 1200 meter). De acht waarnemingen in die maand van vliegtuigen onder de 4.000 voet betroffen vluchten van kleinere vliegtuigen (Cessna's en Pipers) van en naar Lelystad Airport.

Weinig nachtvluchten

Nachtvluchten beneden de 7.000 voet (2.100 meter) komen zeer weinig voor. In de maand juli 2010 waren er tussen middernacht en 6.00 uur 's ochtends vier vliegtuigen die lager vlogen dan 7.000 voet. Tussen 23.00 en 7.00 uur waren dat er twaalf.

Rapportages

De rapportages van het vliegtuigsignaleringssysteem worden gepubliceerd op de gemeentelijke website. U kunt daar ook het actuele vliegverkeer boven Lelystad volgen.
Ja