Unicef


Pakistan: aantal getroffenen overstromingen loopt op tot ruim 6 miljoen

Volgens de laatste schattingen van de Pakistaanse overheid en de VN is het aantal mensen dat is getroffen door de overstromingen opgelopen tot ruim 6 miljoen. Ongeveer de helft hiervan zijn kinderen.

08 september 2010

Martin Mogwanja, directeur van het UNICEF-kantoor in Pakistan, coördineert de activiteiten van alle hulporganisaties voor de slachtoffers van de overstromingen. Hij zegt: "We werken op topsnelheid om in de belangrijkste behoeften van deze mensen te voorzien."

In eerste instantie kampte alleen het noorden van het land met wateroverlast, maar in deze situatie is al snel verandering gekomen. Nu heeft ook de provincie Sindh in het zuiden van het land te maken met overstromingen. Door het water is het op dit moment nog onmogelijk om een aantal gebieden te bereiken. In de noordelijk gelegen - en zwaarst getroffen - provincie Khyber Pakhtunkhwa zijn 600.000 mensen van de buitenwereld afgesloten. "Door het slechte weer hebben we hen ook niet met helikopters kunnen bereiken," zegt Wolfgang Herbinger van het World Food Programme (WFP).

UNICEF heeft het benodigde bedrag voor de hulp aan Pakistan verhoogd tot 47,3 miljoen US dollar. Omdat de omvang van de schade nog verre van duidelijk is, zal dit bedrag nog flink toenemen.