Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 09-08-2010

Surveillance door Oisterwijk levert drie potentiële inbrekers op

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht tijdens gerichte surveillance door Oisterwijk in verband met recente woninginbraken drie mannen uit Veenendaal (20, 21 en 35 jaar) aangehouden nadat in de auto waarin zij reden inbrekerswerktuigen waren aangetroffen. Dit is verboden ingevolge de APV.

Agenten surveilleerden vannacht vrijwel permanent in Oisterwijk, vanwege recente woninginbraken waarbij ook de auto's van de bewoners werden gestolen. Rond 04.00 uur zagen de dienders een auto rijden over de Pannenschuurlaan. Ze besloten deze te controleren. In de auto zaten drie mannen, gehuld in donkere kleding, uit Veenendaal. Ze bleken bekend te zijn bij de politie op het gebied van inbraken. Daarom werd besloten de auto te controleren. Onder de achterbank werden
breekijzers, handschoenen, een schroevendraaier en een kniptang aangetroffen. Hierop werd het trio aangehouden. De politie onderzoekt of zij betrokken zijn bij recente woninginbraken. Een van de
verdachten, die voor zijn verhoor eerst zijn advocaat wil spreken is ingesloten. De andere verdachten zijn al in vrijheid gesteld omdat er geen concrete feiten zijn om hen langer vast te houden.

Tilburger (65) mishandelt zonder enige aanleiding bejaarde vrouw (79)

TILBURG: Een 79-jarige Tilburgse is zondagmiddag voor het Centraal Station zonder enige aanleiding aangevallen door een 65-jarige Tilburger. De bejaarde vrouw brak, toen ze op de grond viel, haar linkerpols. De verdachte verklaarde de vrouw zonder enige aanleiding te hebben geslagen. Hij werd door omstanders vast gepakt en zit nu vast vanwege een openstaand vonnis.

Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte op de Spoorlaan iets riep naar haar. Ze kon het echter net goed verstaan. De man kwam bij haar staan en gaf haar direct een klap in het gezicht. De bejaarde vrouw verloor haar evenwicht en viel op de grond. Ze brak door de val haar linkerpols. Ook raakte haar bril beschadigd. De 65-jarige Tilburger probeerde te vluchten, maar werd door drie omstanders, die ook de politie belden, tegengehouden. Agenten namen hem over. Aan het bureau gaf hij aan dat hij wilde kijken of je tegenwoordig nog mag vechten op straat. Hij had de vrouw, die hij verder niet kende, daarom zomaar een klap gegeven. Hij werd ingesloten en mag nog een onherroepelijke straf die open stond, van drie dagen, uitzitten. Voor de mishandeling heeft hij een AU-dagvaarding gekregen.

Vier Belgen aangehouden na mogelijke dreiging met vuurwapen op rijksweg A-16

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 09.40 uur op de
Kwaadeindstraat de vier inzittenden van een Belgische personenauto middels de uitpraatprocedure aangehouden. De agenten besloten hiertoe omdat door een automobilist op de A16 was gezien dat een van de inzittenden tijdens een vermoedelijke verkeersruzie uit de auto had gehangen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had getoond aan een andere automobilist. Er is geen vuurwapen aangetroffen. De inzittenden, afkomstig uit Lokeren (19, 24 en 27 jaar) en Niklaas (22 jaar) zijn ingesloten.

De politie kreeg vanmorgen rond 09.26 uur een melding van een
automobilist. Hij reed over de A16 en zag dat er kennelijk een verkeersruzie gaande was tussen twee Belgische auto's, die elkaar kennelijk van de weg probeerden te drukken. Een van de inzittenden van die auto, ging uit het raam hangen en dreigde kennelijk naar de andere auto met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een van de auto's reed vervolgens via de A27 in de richting van Gorinchem. De andere auto, van waaruit gedreigd zou zijn, reed richting Tilburg. Deze auto werd nadat de afslag Goirle was genomen door de politie onderschept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Hardleerse Tilburger is voorlopig auto kwijt

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.00 uur op de Goirkestraat een 29-jarige Tilburger wederom betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De Tilburger heeft een rij ontzegging die loopt tot 14 oktober 2010. Agenten hadden hem in mei en juni ook al betrapt op het rijden in een auto terwijl de rijbevoegdheid was ingetrokken. Daarom is gisteren ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-08-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |