Technische Universiteit Eindhoven

Elektrische raceauto URE tweede op Hockenheimring

Geplaatst: 09 augustus, 2010

University Racing Eindhoven (URE) heeft afgelopen weekend de tweede plaats behaald met zijn elektrische raceauto URE05e tijdens de 'Formula Student Germany'. URE, het studentenraceteam van de TU/e, was drie weken terug nog derde op Silverstone. Het team neemt later deze week deel aan de Oostenrijkse Formula Student.

De URE05e, de elektrische raceauto van URE.

Hoogtepunt van de Formula Student competities is de 'endurance race', een autorace van 22 kilometer. URE behaalde op dit onderdeel de tweede plaats op de Hockenheimring. Het team van Stuttgart werd eerste, en behaalde daarmee ook in de overall uitslag de eerste plaats in de competitie voor elektrische raceauto's. URE gooide verder hoge ogen op de onderdelen 'business presentation' (tweede plaats) en 'design' (derde plaats).

De URE05e is gebaseerd op een batterijpakket van 78 lithium polymeercellen die twee elektromotoren in gang zetten. De topsnelheid ligt op ongeveer honderd kilometer per uur.

Het team van URE bestaat uit zo'n zestig Eindhovense studenten. URE neemt deel aan verschillende Formula Student competities in Europa. Bij deze wedstrijden gaat het niet alleen om de snelheid. De teams moeten elk jaar opnieuw een racewagen ontwerpen en bouwen die seriematig geproduceerd kan worden en maximaal 25000 euro kost. De auto's worden beoordeeld op aspecten als ontwerp, acceleratie en zuinigheid. Maar de meeste punten zijn te behalen in de endurance race.