Politie Hollands Midden

Sassenheim - Aanhouding na poging inbraak bedrijf

Sassenheim, 09-08-2010 o Bij een horecabedrijf aan de Hortuslaan in Sassenheim is maandagnacht 9 augustus rond 3.00 uur geprobeerd in te breken.

Een getuige zag een paar mannen zicht verdacht ophouden voor het pand. Nadat twee van hen aan de deur begonnen te rammelen, vertrouwde hij het niet en belde de politie. Toen de politie bij het pand aankwam kon nog één verdachte worden aangehouden. Deze 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is meegenomen voor verhoor. De andere twee konden, ondanks een zoektocht in de buurt, ontsnappen en zijn nog voortvluchtig.

De politie heeft twee autos in beslaggenomen die vermoedelijk door de drie mannen is gebruikt. Een van de voertuigen bleek eerder gestolen te zijn. De politie zet het onderzoek voort.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Dankzij de alerte getuige kon een inbraak in het bedrijf voorkomen worden. De politie vraagt daarom bewoners bij verdachte situaties altijd de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek of, zoals in dit geval, direct leiden tot aanhoudingen.