Universiteit van Tilburg

Persbericht 9 augustus 2010

Tilburg Graduate Law School ontvangt 8 ton subsidie NWO

Waardering voor unieke en excellente onderzoeksopleiding

De Tilburg Graduate Law School van de Universiteit van Tilburg ontvangt 8 ton subsidie van NWO. De onderzoeksschool werd geselecteerd op basis van de kwaliteit van het geboden onderwijs en vanwege de wetenschappelijke kwaliteit. De Tilburg Graduate Law School is een van de tien onderzoeksscholen die dit jaar extra subsidie ontvangen voor het Graduate Programme van NWO ter stimulering van een excellente onderwijs- en onderzoeksomgeving voor talentvolle jonge onderzoekers.

De selectiecommissie van NWO is enthousiast over het programma van de Tilburg Graduate Law School (link:
http://www.tilburguniversity.nl/faculties/law/research/tgls/) en noemt wat de onderzoeksschool gaat doen `opwindend' en `academische voorhoede'. Op een schaal van 1 (excellent) tot 5 (matig) scoort de school 1,29.

Uniek onderzoek

De Tilburg Graduate Law School begeleidt jonge onderzoekers vanaf het moment dat ze zich aanmelden voor een onderzoeksmaster tot en met de promotie. Het onderzoek binnen de opleiding is vooral gericht op een interdisciplinaire bestudering van het recht en de methodologische vraagstukken die daaruit voortvloeien. Deze benadering van juridisch onderzoek, waarbij vooral wordt gekeken naar het effect van het recht op gedrag van mensen en op de samenleving als geheel, is uniek in de wereld. Diverse interdisciplinaire onderzoeksinstituten van de UvT leveren er een bijdrage aan, zoals het International Victomology Institute (INTERVICT), het Tilburg Law and Economics Center (TILEC), het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT) en het Research Institute for Flexicurity, Labour Market Dynamics and Social Cohesion at Tilburg University (ReflecT). Het onderzoek wordt niet alleen uitgevoerd door juristen, maar ook door economen, psychologen en ethici.

Met deze subsidie zal de Tilburg Graduate Law School investeren in een verbetering van de opleiding van interdiscplinaire onderzoekers en excellente jonge onderzoekers aantrekken die zich specifiek gaan toeleggen op de praktische effecten van het recht op de samenleving.