Deventer Universitaire Pers


PERSBERICHT

Deventer Boekengift voor Universiteit van Suriname

Deventer / Paramaribo, 9 augustus 2010 - De Deventer Universitaire Pers schenkt van elk van haar uitgaven een exemplaar aan de Bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Niet alleen stuurt de uitgeverij "oude boeken"; ook bij de verschijning van alle toekomstige publicaties zal voortaan standaard een exemplaar aan de enige Surinaamse Universiteitsbibliotheek worden geschonken. "Ik roep andere uitgeverijen op dit voorbeeld te volgen. Als de verengelsing zo doorgaat, kunnen studenten straks alleen nog in Suriname, in Vlaanderen en in Deventer in het Nederlands studeren", aldus Sybrand Buve, voorzitter van de Deventer Universitaire Pers (DUP) en mede-initiatiefnemer van de Geert Grote Universiteit (GGU).

Jane Smith, directrice van de Universiteitsbibliotheek van Suriname, zegt het boekgeschenk "graag" in ontvangst te zullen nemen: "De aangeboden documenten zijn zeker interessant voor onze wetenschappers", aldus Smith.

Met dit geschenk aan de bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo wil de Deventer Universitaire Pers een kleine bijdrage leveren aan een betere verstandhouding tussen Nederland en Suriname. Buve: "Twee landen die zo anders zijn, maar die toch ook zoveel met elkaar delen. Zo is de initiatiefnemer van dit project onze medewerker Dennis Busropan (59), sinds 1969 woonachtig in Nederland, maar geboren en getogen in Paramaribo."

De UB van de Anton de Kom Universiteit van Suriname verzorgt tevens de rol van Koninklijke Bibliotheek, aangezien Suriname geen nationale bibliotheek kent.

De Deventer Universitaire Pers is als niet-commerciële wetenschappelijke uitgeverij gelieerd aan de Geert Grote Universiteit, sinds 2006 in opbouw in Deventer.

EINDE VAN DIT BERICHT