Politie Hollands Midden

Noordwijk - Man aangehouden voor mishandeling

Noordwijk, 09-08-2010 o De politie heeft zondagochtend 8 augustus op het Pickeplein in Noordwijk rond 3.00 uur een 20-jarige Rijnsburger aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot.

De verdachte liep op dat moment in een groepje met onder andere zijn vriendin op het Pickeplein, toen het slachtoffer de vriendin van de verdachte begon uit te schelden. Deze was hiervan niet gediend en gaf het slachtoffer hierop een duw, waardoor hij hard ten val kwam. De verdachte gaf vervolgens het slachtoffer, terwijl hij op de grond lag, nog een schop tegen het hoofd.

De gealarmeerde politie hield de verdachte vervolgens op aanwijzingen van getuigen aan. Hij is inmiddels verhoord door rechercheurs. Het slachtoffer hield aan het voorval licht hoofdletsel over. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling voort. Het maakt daarbij gebruik van camerabeelden van cameras, die op en rond De Grent in Noordwijk hangen. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.