Politie Gelderland-Midden

Politie doet onderzoek naar mishandeling: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 9-8-2010 14:37:53

LUNTEREN- De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een 18-jarige jongen uit Renswoude. De jongen zou in de nacht van donderdag op vrijdag 18 juni zijn mishandeld door twee, tot op heden onbekend gebleven, jongens op de Klomperweg.

Het slachtoffer fietste rond kwart over één over de Klomperweg toen twee jongens op de fiets hem passeerde. In het voorbij gaan zou het tweetal het slachtoffer uit hebben gescholden. De Renswoudenaar zou de jongens hebben aangegeven dat ze normaal moesten doen. Hierop keerde ze hun fiets waarna ze hem sloegen waardoor hij van zijn fiets viel. Terwijl het slachtoffer in de berm op de grond lag zou hij nog een paar keer zijn geschopt. Het slachtoffer liep hierdoor verschillende verwondingen op aan zijn gezicht en lichaam.

Getuigen
De Renswoudenaar verklaarde dat kort na de mishandeling twee auto's hem passeerde die vanuit de richting Ederveen kwamen rijden. Mogelijk dat de bestuurders van deze auto het slachtoffer in de berm heeft zien liggen en de daders heeft gezien. Volgens het slachtoffer zouden het twee blanke jongens zijn geweest tussen de achttien en twintig jaar. Een van de jongens zou een smal gezicht hebben en de andere jongen zou zwart stekel haar hebben. De jongens waren beiden op een fiets, mogelijk dat een van hen op een zwarte zogenaamde opoe-fiets fietste. De politie roept getuigen op die iets hebben gezien of gehoord voor of na de mishandeling contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
(0082810)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---