Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 09-08-2010

Vader en zoon gearresteerd na mishandeling

DUSSEN: De politie heeft vannacht in Dussen een 46-jarige3 man en zijn 20-jarige zoon aangehouden op de verdenking van het mishandelen van twee 17-jarige jongens uit Dussen.

De slachtoffers belden zondagavond omstreeks 23.10 uur de politie nadat ze op straat waren mishandeld. Zij vertelden dat ze bij een woning hadden aangebeld omdat ze aan de jongeren die daar binnen waren, wilden vragen of die ook buiten kwamen. Volgens de twee jongens ontstond er een woordenwisseling met een hen onbekende jongen die open deed en met een man, waarvan later bleek dat die de vader was van die jongen. De slachtoffers verklaarden dat ze zonder enige aanleiding door die man en diens zoon geslagen werden. Een van hen liep een bloedneus op, de ander werd tegen de enkels geschopt. De politie heeft vannacht de twee verdachten aangehouden. Zij werden ingesloten. Ze gaven wel toe dat er een conflict was geweest met twee jongens, zij hadden echter geen van beiden geslagen of geschopt. Het was volgens de jongste verdachte bij een duw gebleven.

Man (46) mishandelt buurvrouw (48)

RAAMSDONKSVEER: Een 48-jarige vrouw uit Raamsdonksveer heeft
zondagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. Naar aanleiding van haar verklaring werd zondagmiddag een 46-jarige man uit Amsterdam
aangehouden omdat die haar keel even dichtgeknepen zou hebben.

Ze vertelde dat ze bezig was met verhuizen. Gisteren was ze nog even naar haar oude huis gegaan om spullen op te halen. De zoon van de buurman maakte tegen haar een opmerking dat ze beter voor haar kat moest zorgen. Ze reageerde daarop door te roepen dat hij beter voor zijn moeder moest zorgen. Hierop werd hij zichtbaar boos. Hij sprong over de schutting en liep op de vrouw af. Hij pakte haar keel vast, waardoor ze niet meer kon ademhalen of praten. Ze werd naar eigen zeggen tegen de schuur aangeduwd. Ze wist zich los te rukken en rende vervolgens naar de voorzijde van haar woning. Ze had nog steeds moeite met slikken. De verdachte gaf het incident toe. Hij verklaarde dat hij de kat van de buurvrouw eten had gegeven en dat hij zich zorgen maakte over het beestje. Hij had de buurvrouw wel bij de keel gepakt, maar deze niet dicht geknepen. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld, de politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar moet nog vijf boetes betalen

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond op de Europaweg een 29-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in het
opsporingsregister. Tijdens de routinecontrole bleek dat er nog vijf boetes open stonden. Het ging om een bedrag van 454 euro. Familieleden van de Bredanaar hebben de boetes aan het bureau betaald.

Aanrijding met letsel

RAAMSDONK: Vanmorgen heeft omstreeks 09.50 uur een aanrijding plaats gevonden bij het knooppunt Hooipolder. Een 63-jarige vrouw uit Zeeland is met haar VW-Polo tegen een voor haar optrekkende auto (met laadbak) gereden, bestuurd door een 40-jarige man uit Dongen. Het ongeval gebeurde op de A-59 op de rijstrook voor rechtdoor richting Made. De hulpdiensten hebben de auto van de 63-jarige vrouw open geknipt. Ze werd met onbekend letsel (in elk geval druk op de borst) naar het Twee Steden ziekenhuis vervoerd. Ook de 40-jarige man werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Gaatjesboorder neemt Volkswagen Golf mee

OOSTERHOUT: Vanmorgen is omstreeks 07.15 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Burgemeester van de Schuerenlaan ontdekt. De inbrekers hebben aan de voorzijde van de woning een gaatje geboord, waardoor ze een uitzetraam konden openen. In de woning hebben ze de autosleutels gevonden. Vervolgens is de auto een VW Golf voorzien van het kenteken 05-HRJ-8 gestolen die op de oprit stond. Verder lijkt er niets gestolen te zijn. De politie heeft een aangifte opgenomen. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd. Ook is een buurtonderzoek gehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-08-2010 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |