Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 9 augustus

Alkmaar, 09-08-2010 o 15.00 uur

Man aangehouden na negeren horecaverbod

Castricum, zondag 8 augustus 2010.

Rond 21.00 uur is op de Dorpsstraat een 49-jarige man uit Castricum aangehouden wegens het negeren van een horecaverbod. De man liep een café binnen om, naar eigen zeggen, te gaan plassen. Hij werd aangesproken door de eigenaar en toen hij later weer kwam binnenlopen werd er een beveiliger ingezet. De verdachte bedreigde hem met de dood en de beveiliger deed hiervan aangifte. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens huisvredebreuk en bedreiging. Zijn horecaverbod is verlengd. Hij heeft zich eerder in het uitgaansleven van Castricum onbehoorlijk gedragen.

Drie drankrijders bij 400 testen

Sint Maarten, zondag 8 augustus 2010.

De Politie Noord-Holland Noord probeert ongevallen onder invloed van drank te voorkomen door dag en nacht blaastesten van bestuurders af te nemen bij routinecontroles, aanrijdingen maar ook tijdens alcoholcontroles. Zo worden er in de regio jaarlijks 60.000 blaastesten gedaan. Hierbij worden zon 1500 automobilisten van de weg gehaald. Er wordt hier in de regio ook verhoudingsgewijs veel onder invloed van alcohol gereden. Onderzoek door Rijkswaterstaat wijst uit dat van de 100 automobilisten in de weekendnachten 2,9 % in overtreding is. In Noord-Holland Noord is dat maar liefst 3,5 %.

Controle zondagavond

In de avonduren heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden op de Breelandsweg. Daarbij hebben 400 automobilisten een blaastest afgelegd. Drie van hen hadden teveel drank gedronken. De hoogste score was bijna twee maal de toegestane hoeveelheid: 420 ug/l (tot 220 toegestaan voor een gevorderd bestuurder). De betrokkenen kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Motorrijder aangereden door verblinde automobilist

Hoorn, maandag 9 augustus 2010.

Vanmorgen rond 07.30 uur is op de Provincialeweg N506 een automobilist achterop een stilstaande motorrijder gereden bij de afslag Hoorn 80. De motorrijder raakte licht gewond.

De 27-jarige motorrijder uit Zaandam stond in de richting van Enkhuizen stil voor het rode licht bij de afslag Hoorn 80. Dit werd te laat opgemerkt door een achteropkomende 24-jarige automobilist uit Hoorn. De man werd verblind door zonlicht. Hij raakte de motorrijder die hierna ten val kwam op het wegdek. Hij werd met rugklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Na onderzoek bleek dat hij slechts licht gewond was geraakt en het hospitaal mocht verlaten.

Radarcontroles

Hippolytushoef, zondag 8 augustus 2010.

In de middaguren heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Rijksstraatweg op een plaats waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 1558 voertuigen. 220 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Sint Maartensvlotbrug, zondag 8 augustus 2010.

In de avonduren heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Rijksweg N9 op een plaats waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 1026 automobilisten. 86 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Valse kentekenplaten

Alkmaar, zondag 8 augustus 2010.

In de middaguren werd op de Schoenerstraat een 50-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met twee verschillende kentekenplaten achter en voor. Aanvankelijk vertelde de man dat het om een misverstand ging maar gaandeweg werd duidelijk dat hij gebruik maakte van een valse plaat om bekeuringen te voorkomen. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Licht gewonden bij aanrijding

Hoogwoud, zondag 8 augustus 2010.

Rond 19.30 uur vond er op de Westerboekelweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De toedracht van de botsing is nog onbekend maar één van de autos botste tegen een boom en kwam daarna achterstevoren in een sloot terecht. De andere auto kwam met de zijkant tegen een boom. Bij de aanrijding waren betrokken een 50-jarige automobilist uit Hoogwoud en een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard. De man uit Heerhugowaard en de passagiere van de auto uit Hoogwoud, een 46-jarige vrouw uit Hoogwoud, werden licht gewond voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Antieke zweefmolen door brand verwoest, politie zoekt getuigen

Callantsoog, zondag 8 augustus 2010.

Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er brand woedde in een zweefmolen op het kermisterrein aan het Dorpsplein. Toen agenten en de brandweer ter plaatse kwamen stond de bijna 100 jaar oude zweefmolen al in lichter laaie. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op andere attracties maar de zweefmolen ging verloren.

Op zondagochtend heeft de forensische recherche een onderzoek ingesteld. Daarbij is geen technische oorzaak gevonden en de politie denkt dan ook aan brandstichting.

Een buurtonderzoek heeft geen aanwijzingen of tips opgeleverd. De politie verwacht dat er, ondanks het late tijdstip, wel getuigen moeten zijn geweest omdat er vermoedelijk nog horecabezoekers in de omgeving liepen.

Getuigen of mensen die inlichtingen over deze brand kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen via 0900-8844.

Alcomobilist

Midwoud, zondag 8 augustus 2010.

Rond 21.20 uur werd op de Dorpsstraat een 61-jarige Poolse automobilist betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid: 775 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding mee om zich te verantwoorden voor een rechter.

Kop-staart met Oldtimers

Wervershoof, zondag 8 augustus 2010.

Drie bestuurders van oldtimers die in een groep een rit door West-Friesland maakten raakten rond het middaguur met elkaar in botsing bij een kop-staart aanrijding op de Kagerdijk. Twee passagiers moesten licht gewond voor onderzoek naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De botsing ontstond toen een 30-jarige bestuurder van een Oldsmobile Cutlass te laat zag dat de oldtimers voor hem stopten. Hij botste achterop een auto van een 60-jarige man uit Emmeloord die op zijn beurt werd gedrukt tegen het voertuig van een 56-jarige oldtimerliefhebber uit Haarlem.

Een passagier van de auto uit Emmeloord, een 59-jarige vrouw, raakte licht gewond evenals de passagiere van de auto uit Haarlem, een 83-jarige vrouw. Zij zijn beiden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft de remmen van de Oldsmobile onderzocht en geconstateerd dat die voldoende functioneerden.

Twee jongens op heterdaad aangehouden na brandstichting (tevens homepagebericht)

Hoorn, maandag 9 augustus 2010.

Vannacht rond 03.20 uur werd een brand ontdekt in een heg bij een woning aan de Refter. Door het vuur raakte een naast de heg geparkeerde personenauto aan de rechterkant ook beschadigd. Buurtbewoners hebben het vuur geblust en wisten dat een groepje verdachten het park achter de Refter in was gelopen.

Daar troffen agenten twee jongens aan van 15 en 17 jaar oud uit Blokker en Hoorn die voldeden aan het signalement. Ze hadden alcohol gedronken.

Het tweetal is vandaag verhoord en ze hebben een bekentenis afgelegd. Ze hebben het vuurtje gesticht uit een soort baldadigheid. Ze zijn in de loop van de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden. Tevens is bekend geworden dat er nog twee verdachten bij de brandstichting betrokken zijn. Naar hen wordt een nader onderzoek ingesteld.